Egyéb kategória

6 szabály, amit érdemes télen betartani ha szép és egészséges kezekre vágytok

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a kezünk mindent kibír anélkül, hogy túl sokat foglalkoznánk vele. Miközben télen különösen fontos, hogy megfelelően hidratáljuk, ápoljuk, és hogy óvjuk a hidegtől. Következzen most hat szabály, amit érdemes észben tartanotok és persze megfogadnotok, ha szép és egészséges kacsókra vágytok.

vous - 2017.11.26.
6 szabály, amit érdemes télen betartani ha szép és egészséges kezekre vágytok
  • Azt nyilván tudjátok, hogy a hideg levegő és a szél szárítja bőrünknek, ezért a nagy hidegben, még véletlenül se felejtsétek otthon a kesztyűt. Még akkor se ha sokszor baromi idegesítő kesztyűs kézzel tenni-venni.
     
  • Sztárszerzőnk, Takács Nóra tanácsa, hogy kézmosásnál jól töröljétek szárazra a kezeteket, pláne ha egyből kimennétek a levegőre. Hogy miért?

Mert ha vizes marad a bőr, akkor bizony könnyen kirepedezik, durvává, érdessé válik a kézfejetek."

Kézápolás télen

Kézápolás télen
Forrás:
pixabay
  • Soha ne mossátok meg forró vízben a kezeteket ha átfagytatok, mindig fokozatosan melegítsétek fel!
     
  • Az alkoholos kézfertőtlenítőket a téli hidegben inkább mellőzzétek, mert nagyon kiszáírthatja bőrötöket!
     
  • Radírozzatok!
     
  • Ápoljátok naponta többször is a kezeteket. Ne spóroljatok a hidratálókrémekkel, olajokkal, és hetente egyszer, 5 percet szánjatok rá, hogy egy alapos langyos levendulaolajos, olívaolajos, vagy kamillás fürdővel kényeztessétek kezeitek.
hideg kéz

Ezeket a problémákat jelzi a testetek, ha folyton hidegek a kezeitek

"Még a legmelegebb napokon is megeshet, hogy kezet fogtok valakivel és az illető felszisszen: „Hú, de hideg a kezed!”. Vagy épp lenéztek a legszebb nyitott cipellőtökre és észreveszitek, hogy néhány lábujjatok olyan kékes árnyalatot öltött, mintha hóviharban járnátok. Most azonban megtudhatjátok, miket árul el az egészségetekről, ha állandóan hidegek a végtagjaitok!"

Ajánlott cikkek