Egyéb kategória

Lássatok hozzá már ma! 5 isteni likőr: ajándéknak és ünnepi koccintáshoz

A közelgő karácsonyra vannak, akik lelkesen, mások inkább fanyalogva készülnek – felesleges felhajtás és pénzköltés, nem is az ajándék a lényeg... Pedig adni jó, csak nem mindegy, mit. A házi, saját finomságokkal viszont mindig örömet szerezhetünk – nem mellesleg mi magunk is ráhangolódhatunk az ünnepekre készítésük közben.

vous - 2020.12.26.
Lássatok hozzá már ma! 5 isteni likőr: ajándéknak és ünnepi koccintáshoz

A likőr nem mindennapi, hanem igazi ünnepi ital, olyan finomság, ami a meghitt pillanatok fényét emeli, de csajos csacsogós estéken is helye van, amolyan nyilem-nyalom édes, de ütős, fűszeres, illatos, zamatos, akár a desszert helyét is átvevő úgynevezett kontyalávaló. Ez a kissé régies, megfakult szó nyilván azt jelzi, hogy elsősorban nők kedvelik, de ahogy ma már nem sokan hordanak kontyot, úgy az sem igaz, hogy csak a lányok kortyolgatják szívesen ezt az italt. 

Az viszont biztos, hogy házilag is nagyon egyszerű izgalmas likőrt készíteni, még azoknak is jó szívvel ajánljuk, akik nem gyakorlott konyhatündérek.

Villantós gasztroajándék lehet karácsonyra, vagy az utolsó munkanapon a kollégákkal koccinthatunk egy saját finomsággal, ami mindenkinek ízleni fog. Van olyan, aminek már most érdemes nekiállni, mert pár hétig pihentetni kell, van, amit elkészíthetünk később is az alábbi 5 kipróbált és nagyon bevált finom recept közül.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek