Egyéb kategória

Egytől egyig imádjuk őket – Kihagyhatatlan karácsonyi vásárok

Ha a klasszikus karácsonyi vásárok már nem mozgatnak meg, akkor érdemes olyan rendezvények után kutatnotok, amelyektől nemcsak ünnepi hangulatba kerültök, hanem különleges ajándékokat is vásárolhattok a szeretteiteknek. A következőkben több olyan vásárt mutatunk, ahol nemcsak a karácsony, hanem a divat és a dizájn szerelmesei is megtalálják, amit keresnek. Mindegyiket ismerjük, szeretjük, kipróbáltuk, és ajánljuk őket sok-sok szeretettel.

vous - 2017.11.27.
Egytől egyig imádjuk őket – Kihagyhatatlan karácsonyi vásárok

Budapest

DIP Design Passage

Legnagyobb bánatomra hónapokig nem jelentkezett a DIP Design Passage, amelyik Budapesten, a Király utcából nyíló átjáróban rendezkedik be minden alkalommal. Nagyon örülök, hogy a karácsonyi időszakra visszatértek, mert ezen a vásáron végtelenül kedves alkotók jelennek meg a termékeikkel. Mindenki szívesen válaszol a kérdéseitekre, nem tukmálják a holmijaikat, örömmel mesélnek arról, amit szerelemből csinálnak. Az árak barátiak, a felhozatal változatos, a kisgyerekeknek, de a nagymamáknak is tudtok vásárolni ajándékot.

Időpont: 2017. december 2. és december 16.

A Facebookon itt csatlakozhattok az eseményhez.

Forrás:
facebook.com/DIPdesignpassage

Kiskertpiac

Utoljára nyár végén jártam a Kiskertpiacon, amely nagyon pici piac, de annál kedvesebb. Teljesen elvarázsolt. A decemberi piacon a városi kertészek, virág-, gasztronómia-, természetesdizájn- és kencerajongók igazi ünnepi hangulatba kerülhetnek – a szervezők szerint. És aki már járt a piacon, az tudja, hogy így is lesz.

Időpont: 2017. december 3.

A Facebookon itt csatlakozhattok az eseményhez.

Forrás:
facebook.com/kiskertpiac

Pancs – gasztroplacc

Hát, ha van menő piac a városban, akkor a Pancs – gasztroplacc abszolút annak számít. Amikor először jártam tavaly a piacon, meglepődtem, mennyire kicsi, viszonylag kevés árus van. Csak azzal nem számoltam, hogy amíg egy normális piacon minden tizedik kofánál állok meg, és csak ennél ritkábban veszek valamit, addig itt szinte minden asztalnál megálltam, és ha nem is vásároltam, de kóstolni biztosan kósoltam.

Időpont: 2017. december 10. és december 17.

A Facebookon itt csatlakozhattok az eseményhez.

Forrás:
facebook.com/gasztroplacc

Pici Piac

A budapesti anyukák egyik kedvenc piaca, ahol mindent megtalálnak, ami a picinek kell, ugyanakkor támogatják a magyar – és többnyire szintén anyukaszerepben is helytálló – alkotókat, kézműveseket, tervezőket. A Pici Piac kitalálójával a VOUS indulása után nem sokkal beszélgettünk – a cikket ide kattintva olvashatjátok el.

Időpont: 2017. december 10.

A Facebookon itt csatlakozhattok az eseményhez.

Forrás:
facebook.com/PiciPiac

WAMP

Az elmúlt 12 évben nem is Budapesten élt, aki nem ismeri a WAMP Design vásárt, amely decemberben többször is jelentkezik. Idei szlogenjük szerint „Adni jó, de nem mindegy, mit!”

Ha szeretnétek meglepni a szeretteiteket valami személyre szóló, különleges ajándékkal – ezzel is kifejezve, mennyire fontosak nektek, mennyire odafigyeltek rájuk, akkor a WAMP-on a helyetek. Itt hazai tervezők, alkotók kínálatából választhattok, és szert tehettek néhány ínycsiklandó gasztroajándékra is. Azt ne feledjétek, hogy a WAMP az egyik legismertebb vásár, így biztosan nagyon sokan lesznek. Az egyetlen mód, hogy elkerüljétek a tömeget, ha pontban nyitásra érkeztek.

Időpont: 2017. december 3.

A Facebookon itt csatlakozhattok az eseményhez.

Forrás:
facebook.com/wampdesignvasar

Nem Budapest

Bödön Piac (Szeged)

Szegeden évek óta működik a Bödön Piac, a bödönözés a szegedi élet szerves része. A piacon kézműves holmikat, termelői finomságokat – ételeket és italokat – vásárolhattok. (Szigorúan kóstolás után, mert itt sem lehet „megúszni” enélkül – de ki is akarná megúszni.) A piac egyetlen és aprócska hátránya, hogy egy plázaépületben található, szerencsére az árusok kedvessége, a kínálat és a jó hangulat feledtetik a neonfényeket.

Időpontok: 2017. december 9-10., december 16-17.

A Facebookon itt csatlakozhattok az eseményhez.

Forrás:
facebook.com/BodonPiac.Rongy

Liliomkert Piac (Káptalantóti)

Minden vasárnap megtelik a Káptalantóti határában lévő piac, ahova érdemes üres hassal érkezni. Úgysem tudjátok megállni, hogy ne akarjatok mindent megkósoltni, a kóstolás után pedig vásárolni a termelői finomságokból. A gasztroélmény mellett a varázslatos hangulat is magával ragad. A táj gyönyörű, az emberek barátságosak; mintha nem is Magyarországon lennénk.

Időpontok: minden vasárnap délelőtt

Forrás:
facebook.com/Liliomkert-Piac-127708663911926
Mojzi

Tippek, hogyan vásároljatok zöldségeket úgy, hogy még időt, energiát és pénzt is spóroljatok

Drágultak az élelmiszerek, a zöldség különösen. Ehhez hasonló mondatokat sokszor hallhattunk anno Lenke nénitől is a Szomszédokban, de sajnos hiába telt el 20-30 év, az árnövekedés mit sem változott. A fizetések maradnak, az árak pedig csak nőnek és nőnek. Ez persze kiküszöbölhetetlen, de ha szeretnétek valamicskét spórolni a havi kajabüdzsén, adok pár tippet, amelyeket érdemes megfogadnotok. A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek