Adventi gyertyák

Adventi koszorúk modern köntösben – Inspirálódjatok a minimál, de szuper dekoratív megoldások között!

A héten megkezdődik az adventi időszak, vagyis a karácsonyt megelőző várakozás. A tradíció szerint ilyenkor – négy héten keresztül – minden vasárnap este meggyújtunk egy-egy gyertyát a hagyományos fenyőágkoszorún, amin három lila és egy rózsaszín gyertyának kell(ene) helyet kapnia. De ahogy a gyertyák színe, úgy mára már az adventi koszorúk is kezdenek kikopni az otthonokból. Helyettük inkább egyszerűbb, kis jelképes összeállításokat használunk. De hogy milyenek is ezek pontosan?

Egy ideje a letisztult forma- és színvilág az uralkodó ebben az időszakban, így sokan a koszorúkat és egyéb növényi ágakat is elhagyják, csak a négy darab gyertyát tartják meg, amit valamilyen kreatív formában kombinálnak össze. Ha nektek is szimpatikusabb ez a jelzésértékű adventi összeállítás, mint az igazi hagyományos keresztény adventi koszorúk, akkor mutatunk pár szuperegyszerű, azonban annál dekoratívabb megoldást, amiből inspirálódhattok.

600

Adventi koszorú

Általában fenyőágból kötött kerek koszorú az alapja, amit négy gyertya díszít. A katolikus hagyomány szerint három lila: ami a bűnbánat színe és egy – a harmadik vasárnapra, az örömvasárnapra jutó – rózsaszín. Az egymás után meggyújtott gyertyák a növekvő fényt szimbolizálják. Minden gyertya egy-egy fogalmat szimbolizál, amelyek a sorrendben a következők: hit, remény, öröm, szeretet.

Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz

az-unnep-az-egyuttletrol-szol-rendhagyo-letoltheto-adventi-naptar-tele-programokkal4

Az ünnep az együttlétről szól – rendhagyó adventi naptár tele programokkal

Az adventi naptárakért valamilyen megmagyarázhatatlan módon egyaránt rajonganak a felnőttek és a gyerekek is. Na jó, talán nem annyira nagy talány, hogy miért, hiszen egyetlen tárgyban koncentrálódik minden, ami jó: a várakozás öröme, édességek, titkok és egyéb apró meglepetések. Ezekből a meglepetésekből pedig egészen pontosan 24 darab van, vagyis 24 napon keresztül izgatottan nyitogathatjátok az apró titkokat rejtő ablakokat, zsákokat, dobozokat, vagy a mi esetünkben papírfecniket.