Hogy ki vesz fel szoknyát télen?! Aki tudja, hogyan lehet hideg időben is viselni

Hogy ki vesz fel szoknyát télen?! Aki tudja, hogyan lehet hideg időben is viselni

Csak mert hideg van, még nem kell automatikusan elfelejtkezni a szoknyákról: ezt a ruhadarabot is bátran viselhetitek, ha tudjátok, hogyan lesz télkompatibilis. Szerencsére itt vagyunk és segítünk: eláruljuk, hogyan élvezhetitek a hidegebb hónapokat is az egyik legnőiesebb darabban!

Azt hiszem, egyértelműen kijelenthetjük:

mostanában elvétve bújunk szoknyába.

A nadrág tagadhatatlanul átvette az uralmat a gardróbunk és a mindennapjaink felett – hiszen praktikusabb és strapabíróbb viselet –, pedig a szoknyákról a hideg idő beköszöntével sem kell lemondanotok, mindössze néhány szempontot kell szem előtt tartanotok a viselésükhöz. 

Rengeteg csinos, izgalmas és hordható darab közül válogathattok, ráadásul az ünnepi időszak közeledtével egyre több olyan alkalom közeleg, amikor indokolt lehet a megszokott nadrág helyett valami elegánsabba bújni.

Objektum doboz

Figyeljetek az anyagára!

A hideg idő beköszöntével minden ruhadarabunk „vastagodik”, és ezalól a szoknya sem kivétel. Ami megfelelő választás volt a tavaszi-nyári időszakra, azt sajnos ilyenkor el kell felejtsétek!

Felejtsétek el a lenszövetet, a sifont és a pamutot, mert ezek áteresztik a levegőt, így túl szellősek lennének a mostani időjáráshoz! Ősszel még viszonylag jól ki lehet őket használni, ha a megfelelő ruhadarabokkal kombináljátok őket, de a telet már nem fogjátok tudni átvészelni bennük. Ezek helyett 

válasszatok bőrből, velúrból, brokátból, bársonyból, kordbársonyból vagy szövetből készült darabokat.

Talán a farmer az egyetlen olyan anyag, ami télen és nyáron is hordható, viszont ha farmerszoknyát szeretnétek viselni, inkább a sötétebb tónusok mellett tegyétek le a voksotokat!

Objektum doboz

Védjétek magatok a hideg ellen magas szárú csizmával!

Ha már lábat villant az ember, akkor hódolhat a szezon egyik legsikkesebb trendjének, a magas szárú csizmának. A térd fölé érő darabok nemcsak szexisek, de praktikusak is, hiszen – mint egy nadrág – melegen tartják a láb nagy részét. Mivel egy olyan darabról van szó, amit csak egy hajszál választ el a közönségestől, arra mindenképp ügyeljetek, hogy az öltözéketek többi része viszonylag szolid legyen:

ne hódoljatok egyszerre a neccharisnya és a térd fölé érő bőrcsizma divatjának, és persze a szoknya se legyen túl mini, különben stílusos helyett könnyen ízléstelen lehet a végeredmény...

Ha viszont az ember érzi a helyes arányokat és eltalálja az egyensúlyt, akkor szuperül mutat, amikor a csizma szára és a szoknya alja között mindössze pár centi a különbség.

Objektum doboz

Játsszatok a textúrákkal!

Ha már a tél megköveteli a vastagabb szöveteket, használjátok ki a bennük rejlő lehetőséget, és játsszatok a textúrákkal! A különleges szövetek, fénylő brokátok vagy a bőr nagyon izgalmasan mutat, ha például egy klasszikus kötött pulóverrel kombináljátok!

Mindössze egyetlen dolgot érdemes szem előtt tartanotok:

ahhoz, hogy az összeállítás átgondolt, ne pedig szedett-vedett hatást keltsen, gondolkozzatok monokróm outfitekben!

Objektum doboz

Rétegezzétek!

A rétegzés a hidegebb évszakok egyik kedvenc trendje – nem véletlenül: nemcsak jól mutat, de praktikus is.

Ha igazán merészek vagytok, a szoknyát egy testre feszülő ruhára vagy egy csőfarmerre is felhúzhatjátok – de ha visszafogottabb eszközökkel kísérleteznétek, akkor a hozzá társított pulóveren túl hosszított fazonú szövet- vagy szőrmemellénnyel kombinálhatjátok.  

Objektum doboz