Lélek

Hogy mikor vagytok jogosan féltékenyek a pasi exére? A szakértő szerint ebben az 5 esetben

A szerelem a kizárólagosságról is szól, ezért néha nehéz elfogadni, hogy minden embernek van múltja – még annak is, akivel épp együtt vagytok. A legtöbb párkapcsolat elején a felek általában beszélnek az exeikről, ami aztán a későbbiekben elég gyakran vezet konfilktusokhoz. Örök kérdés, hogy mikor jogos a féltékenység, de most egy amerikai párterapeuta elárulta, hogy melyik az az öt helyzet, amit nem kell szó nélkül hagynotok...

vous - 2017.12.02.
Hogy mikor vagytok jogosan féltékenyek a pasi exére? A szakértő szerint ebben az 5 esetben

Az ismerkedés során vagy egy párkapcsolat elején szinte mindig felmerül az ex téma: az emberek nagy része nemcsak a másikra kíváncsi, de annak is szükségét érzi, hogy elszámoljon a saját múltjával. 

Valljuk be, ilyen téren anyáink helyzete jóval könnyebb volt: ők maximum az ex nevét ismerték, amihez akkoriban nem tartozott sem Facebook-profil, sem Instagram-fiók.

A volt barátok, volt barátnők kérdése az esetek nagy részében csak felesleges feszültséget, féltékenységet és esetleges konfliktusokat szül. Számtalan könyv, cikk, blogbejegyzés boncolgatja a témát, ami nem csoda, hiszen végtelen számú kérdés kering a témában a neten – az ezekre érkező válaszok pedig végtelen számú véleményt tükröznek.

Most a Refinery29 döntött úgy, hogy egy párterapeuta és szexológus, Justine Shuey segítségével egyszer és mindenkorra megválaszolják azt a bonyolultnak tűnő kérdést, hogy mikor érdemes konfrontálódni a párunkkal az exe miatt.

Bár Shuey azt állítja, az esetek nagy részében teljesen felesleges az exeken pörögnünk, összegyűjtötte azt az 5 esetet, amikor igenis érdemes leülni a párunkkal megbeszélni, hogy minden rendben van-e köztünk.

Forrás:
pexels

Ha a közösségi oldalakon túlontúl aktívak egymással

Shuey szerint ez azt jelzi, hogy a szóban forgó két ember nem jelölte ki kellő határozottsággal a megváltozott kapcsolatuk új határait. Bár nem érdemes minden egyes lájk miatt felelősségre vonni a párotokat, azt számonkérhetitek rajta, ha kívülről nézve továbbra is úgy tűnik a közösségi oldalakon, mintha még mindig egy párt alkotnának. A jövőben nincs helye annak, hogy közös fotókat töltsenek fel, vagy állandó jelleggel kommenteljenek egymásnak.

Ha az ex túl közvetlen hangvétellel ír a párotoknak

Szintén ugyanazt jelzi: a nem egyértelműen kijelölt határokat.

Ha egy pár már a múlté, ezt a kommunikációjuknak is tükröznie kell.

Ez persze nem azt jelenti, hogy kezdjétek el sutyiban nézegetni a párotok telefonját, de ha a pasitok ilyesmit említene, akkor érdemes kérdőre vonni.

Ha túl sokszor találkoznak kettesben

Nem minden szakítás végződik csúnyán, sőt! Az intelligens emberek képesek intelligensen elválni egymástól, és az örök harag policy helyett néha igenis kíváncsiak arra, mi van a másikkal. Az, ha a párotok kíváncsi az exére, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs túl az előző párkapcsolatán. Ha viszont ezek a találkozók minden esetben kettesben, vagy feltűnően gyakran történnek, akkor egyikük sem lesz képes teljes mértékig továbblépni.

De az is baljós jel lehet, ha ezek a találkozók minden mással szemben elsőbbséget élveznek: 

egy pasi azért mégiscsak a párkapcsolatát tegye az első helyre, nem igaz?

Forrás:
Depositphotos

Ha az ex számára még mindig a párod a legfőbb támasz

Ez magáért beszél: egyértelmű, hogy egy jó párkapcsolatban a felek szinte legjobb barátok is, akik ott vannak egymásnak, ha segíteni kell. Ha viszont ezt a szerepet még mindig a párotok tölti be az exe életében, akkor az ex valójában még nem lépett tovább – pedig ez jogosan elvárható lenne tőle.

Ha az ex megpróbál közétek furakodni 

Ezen igazából nincs mit ragozni: ha egy volt barátnő megpróbál közétek furakodni és konfilktusokat generál, akkor ideje megkérni a párotokat arra, hogy beszéljen vele, és kezelje a helyzetet. Ha ennek hatására sem változik semmi, akkor pedig elvárható a pasitól, hogy szakítsa meg a kapcsolatát a volt baránőjével.

Címkék: #mini #miniszoknya