Egyéb kategória

Szellemjárta hotelek, amelyekbe most azonnal foglalnánk egy szobát

Melyikünk nem álmodozik arról, milyen jó lenne egy távoli országban, gyönyörű szállodában ébredni, és mesebeli körülmények között kipihenni az év fáradalmait! Na ugye! A következő 3 szálláshely mindegyike különleges és lenyűgöző. Az egyetlen bibi, hogy mindegyiknek megvan a maga szelleme...

vous - 2017.12.02.
Szellemjárta hotelek, amelyekbe most azonnal foglalnánk egy szobát

Hotel Windsor, Melbourne (Ausztrália)

1883-ban nyitotta meg kapuit a vendégek előtt Ausztrália egyik legimpozánsabb és legismertebb hotelja. A viktoriánus stílusú épület a város szívében található, közel a színház, a bevásárlóutca. Az előbbi miatt exkluzív vendégek sora szállt meg a falak között: színészek, énekesnők, hollywoodi sztárok is. A hírek szerint rendszeres vendég volt Nellie Melba, a legendás ausztrál szoprán, akinek szelleme is gyakran megfordul az épületben. Legalábbis ezt feltételezik azok, akik szerint az ő jellegzetes vibrátóját hallják a folyosókon.

Forrás:
www.thehotelwindsor.com.au

Forrás:
www.thehotelwindsor.com.au

Bela Vista Hotel, Portimão (Portugália)

Igazi kis ékszerdoboz, mesés épület, ráadásul az óceánra néz. Ez egy olyan hely, ahonnan nem szívesen költöznénk haza. Na jó, ehhez mondjuk az is kell, hogy ne halljuk azt a szóbeszédet, mely szerint a hotel korábbi vezetője a 108-as szobában hunyt el. A viktoriánus villa 1930 óta működik hotelként, az első vendégek rendszeresen hallottak furcsa hangokat éjszakánként. Azt hiszem, mára ezeket elfelejthetjük.

Forrás:
www.hotelbelavista.net

Forrás:
www.hotelbelavista.net

Forrás:
www.hotelbelavista.net

Forrás:
www.hotelbelavista.net

Forrás:
www.hotelbelavista.net
600

Csempeszerelem: így használjátok a lakásotok dekorálásában a csempéket!

„Portugáliában teljesen elrabolták a szívemet a csempék. Miközben az utcákon róttam a kilométereket, úgy éreztem, hogy minden oldalról suttognak a fülembe valamilyen titkos nyelven. Gyakran méláztam el a portugálok zaccos kávéja felett azon, hogy vajon hogyan került fel a házak oldalára” – írta korábbi cikkében szerzőnk, Andi. A folytatást ide kattintva olvashatjátok.

Bunchrew House, Inverness (Skócia)

Nagy-Britanniában egymást érik a tündérlakta kastélyok, varázslatos épületekkel van tele az egész ország. Skócia nemrég belopta magát a szívünkbe, szívesen utaznánk oda, és szállnánk meg a következő hotelban, amely a 17. században épült. Mint minden valamirevaló kastélynak, ennek is megvan a házi szelleme, amely korábban a rajzszoba és a nappali között járőrözött. Ma már egyáltalán nem tiszteli meg jelenlétével a vendégeket.

Forrás:
bunchrewhousehotel.com

Forrás:
bunchrewhousehotel.com
utazas-kirandulas-auto

És akik nem csak ábrándoznak az utazásról…

Ajánlott cikkek