Otthon

Egy jó ajándék a személyre szabott csomagolásnál kezdődik – ebbe tegyétek anya, apa, a tesó, a pasi vagy a főnök meglepetését!

Ha ajándékozásról van szó, annak a bizonyos ajándéknak meg is kell érkeznie valamiben: valamilyen csomagolásban. A masnis szalaggal átkötött dobozok, a trendi ajándékszatyrok és az apróságokat rejtő mintás zacskók mind-mind hozzátesznek az ünnephez. Ha nektek sem mindegy, mibe bújtatjátok a szeretteiteknek szánt meglepetéseket, akkor megmutatjuk, milyen papírok, szalagok és zacskók közül válogathattok az idén!

vous - 2017.12.05.
Egy jó ajándék a személyre szabott csomagolásnál kezdődik – ebbe tegyétek anya, apa, a tesó, a pasi vagy a főnök meglepetését!

Korábban már írtam nektek a papírfétisemről, és szerencsére kiderült, hogy ami az érdeklődési körömet illeti, nem vagyok egyedül! Nem én vagyok az egyetlen, aki

  • mélyeket szippant a papírboltok levegőjébe;
  • kényszert érez arra, hogy minden mutatós füzetet kinyisson;
  • kipróbálja az összes kipróbálható filctollat, tollat, és ceruzát;
  • megnézi a levélpapír-kínálatot, pedig nem küldött kézzel írt levelet úgy '96 óta.

Papírboltba járni már önmagában is ünnep, de a karácsony közeledtével duplán az, hiszen ilyenkor a csomagolóanyagok iránti szenvedélyünknek is hódolhatunk:

az ünnepi időszak alatt legalább ötször annyi áru kerül a papír- és dizájnboltokba, mint az év többi részében.

A színes, szagos, csillámporos, texturált, fényes, matt, dombornyomott, zörgős, gyűrt, isten tudja, milyen csomagolópapírok között órákra el lehet veszni, de ha idő hiányában nem akartok nekiállni a klasszikus ajándékcsomagolásnak – vagy csak simán nem a legjobb a kézügyességetek –, akkor válogathattok készen kapható dobozok, zacskók, ajándékszatyrok között is!

Egyedi és dekoratív ajándékcsomagolás fillérekből – így csináljátok utánunk! Mojzes Nóra

Egyedi és dekoratív ajándékcsomagolás fillérekből – így csináljátok utánunk!

Nyakunkon a karácsony, az üzleteket már ellepte a temérdek vásárló. Évekkel ezelőtt már augusztusban megvettem az ajándékokat, de manapság egyre kevesebb az időm, ezért úgy döntöttem, idén ahonnan csak lehet, inkább megrendelem a családomnak és barátaimnak szánt ajándékokat. Az első csomag már meg is érkezett, a szabad estéimen pedig szépen sorban becsomagolom őket, amit most nektek is bemutatok. Így csinálhatjátok könnyen, dekoratívan, költséghatékonyan!

A DIY-félisten, Mojzes Nóri korábbi cikke itt folytatódik.

A kínálat nagyon sokat színesedett az eltelt pár év alatt, és már nemcsak a tradicionális karácsonyi minták és színek közül lehet válogatni. Legyen szó bármilyen stílusról vagy korosztályról, biztos, hogy fogtok találni olyan csomagolóanyagot, mint amilyet elképzeltetek! Ráadásul az árak nem feltétlenül tükrözik a minőséget és a dizájnt: sokszor a legolcsóbb helyeken juthattok hozzá az igazi kincsekhez.

Azoknak, akik esetleg most a szemüket forgatják, és felesleges idő-, illetve pénzkidobásnak tartják a megfelelő ajándékcsomagolás utáni vadászatot, csak annyit üzenek:

egy jól eltalált ajándék a személyre szabott csomagolásnál kezdődik.

Tudom, vannak, akik szerint a célnak tökéletesen megfelel a minden sarki szupermarketben kapható, photoprintelt karácsonyfát / egymásra halmozott parafa dugókat / hófödte tájat ábrázoló viaszos bevonatú kis szatyor, de szerintem mindenkinek jólesik, amikor olyan ajándékot vehet a kezébe, amin látszik, hogy valóban gondoltak rá.

Adni jó – és ha már hódolunk ennek a tevékenységnek, akkor szerintem tegyük teljes szívvel. (Na jó, bevallom, ez borzasztóan nyálas volt, és csak azért jött ki belőlem, mert igyekszem magamat is meggyőzni arról, hogy amikor vagyonokat költök el erre-arra, azt valójában másokért teszem. Gyenge próbálkozás volt, tudom – de legalább megpróbáltam.)

A legszebb csomagokat persze nem lehet szívfájdalom nélkül kinyitni – hiszen mégiscsak oda a szépen összerakott külcsíny –, de a papírfetisiszták nevében most megnyugtatok mindenkit: mi csak örülünk neki, ha ez megtörténik, mert ez azt jelenti, hogy újabb beszerző körútra indulhatunk a következő ajándékozós időszak előtt.

És hogy miből válogathattok az idén? Máris mutatjuk!

Barátnőnek, lánytesónak

1. Butlers, 2. IKEA, 3. Senyepapir, 4. IKEA, 5. Flying Tiger Hungary

1. Butlers, 2. IKEA, 3. Senyepapir, 4. IKEA, 5. Flying Tiger Hungary
Forrás:
Vous

Szülőknek, nagyszülőknek, a főnöknek

1. Butlers, 2. IKEA, 3. IKEA, 4. IKEA, 5. IKEA

1. Butlers, 2. IKEA, 3. IKEA, 4. IKEA, 5. IKEA
Forrás:
Vous

Barátnak, fiútesónak, a pasinak

1. IKEA, 2. IKEA, 3. Senyepapir, 4. Senyepapir, 5. IKEA

1. IKEA, 2. IKEA, 3. Senyepapir, 4. Senyepapir, 5. IKEA
Forrás:
Vous
Ajánlott cikkek