Egyéb kategória

5 szobanövény télre, ami a lakásotok dísze lehet

Szeretitek a növényeket? Nem vagytok egyedül ezzel! Egy-egy gyönyörű virág ugyanis nagyon fel tudja dobni a lakást, ám télen gyakran gondban vagyunk azzal, hogy mégis milyeneket szerezzünk be. Íme egy kis segítség!

vous - 2017.12.16.
5 szobanövény télre, ami a lakásotok dísze lehet

Bevallom őszintén, nem vagyok nagy szakértője a szobanövényeknek, ám lelkesen tanulom az újabb és újabb ápolási trükköket, valamint mindig szívesen indulok felfedezőútra, hogy újabb példányokkal térjek haza. Épp ezért most hoztam nektek egypár olyan növényt, amit még most sem késő beszereznetek, és a legnagyobb hidegben is garantáltan az otthonotok dísze lesz!

Mikulásvirág

Ha az adventi növényekre gondoltok, valószínűleg nektek is a mikulásvirág jut eszetekbe először. Ez a kis piros virág már szinte egyet jelent a karácsony kezdetével, és persze a Mikulás érkezésével. Fogadjunk, hogy nektek is virított már jó párszor a lakásotokban ebben az időszakban… Szerencsére elég jól tűri a megpróbáltatásokat is, szóval nem lesz semmi baja, ha pár napig megfeledkeztek róla, de azért lehetőleg napfényes helyre tegyétek, és ne felejtsétek el hetente meglocsolni!

Objektum doboz

Karácsonyi kaktusz

És ha már karácsony, akkor itt egy újabb jól ismert növény: már csak azért is különleges, mert egyáltalán nem kényes, pont, mint a legtöbb kaktuszfajta, ám virágokat is hoz, amitől csak még inkább lakásotok díszévé válik. Sőt, ha ügyesen csináljátok, októbertől akár februárig csodálhatjátok a fehér, piros, rózsaszín vagy épp lilás virágait.

Objektum doboz

Korallvirág

Ez a gyönyörű színekben pompázó növény szintén nem túl kényes, cserébe megéri a fáradozást, mert szobában akár egész télen viríthat. Az egyetlen dolog, amire érdemes odafigyelni, hogy ne öntözzétek túl, mert bevallom, nekem ezzel már meggyűlt a bajom, de egy kis kísérletezéssel és tapasztalattal kiküszöbölhető a probléma.

Objektum doboz

Ciklámen

A ciklámen egyike azoknak a növényeknek, amik télen is virágozhatnak, ehhez mindössze arra van szükségük, hogy az ablakba tegyétek, hogy minél több fény érje. Érdemes 2-3 naponta locsolni, de amúgy nem sok gond van vele, és még ráadásul igazi csajos virág is, szóval mindenképp megéri beszereznetek egyet!

Objektum doboz

Lándzsalevél

És végül következzen az új kedvencem, a lándzsalevél: ez a különleges növény első ránézésre egyszerű zöld színű, ám itt jön a csavar: levelei kívül rózsaszínben pompáznak. Világos környezetben, legalább 18 fokban, nagyon jól érzi magát egész évben. Most nézzétek meg, hát nem gyönyörű? Igazi VOUS-lányoknak tökéletes választás lehet!

Objektum doboz

Ti milyen növényeket vásároltok ilyenkor télen?

Varázsoljatok titokzatos dzsungelt az otthonotokból! – Szobanövény-kisokos kezdőknek és haladóknak

8 tipp, hogy a szobanövények túléljék mellettetek

Na, én pont az a típus vagyok, aki még a kaktuszt is képes kinyírni. Csoda, hogy az agglegényvirág még bírja mellettem, igaz, már szinte a túlvilágról kellett visszahoznom, de egy átültetés, a friss föld, a vitaminok jót tettek neki, amikor már az utolsókat rúgta. Azóta már új hajtása is van. Végtelenül büszke vagyok. Ha hozzám hasonlóan ti is szeretitek a növényeket, mégis a túlélésért küzdenek mellettetek, akkor ez a cikk nektek szól.

Ajánlott cikkek