tél lány

Két ünnep között dolgoznád le a karácsonyi pluszkilókat? Ennél nagyobb hülyeség nem létezik!

Mióta személyi edzőhöz járok, és a rendszeres mozgás az életem részévé vált, számtalan dolgot tanultam az edzőtermek világáról. Az egyik például az, hogy mindenki karácsony után szeretné ledolgozni a háromnapos habzsi-dőzsi okozta pluszkilót.

Az edzőtermek világa egy teljesen külön világ. Télen mindig többen járnak terembe, mint nyáron. Nyáron mindig a péntek az a nap, amikor több helyetek van. Munka után többnyire zsúfoltabbak a termek, mint munka előtt. És szinte minden esetben számítani lehet arra, hogy a két ünnep között ugrásszerűen megnő a forgalom.

Aki viszont pontosan tudja, hogyan működik a testünk, hogyan és miért kúsznak fel pluszkilók, az azzal is tisztában van, hogy

a legnagyobb hülyeség karácsony és szilveszter között edzeni, mert nem karácsony és szilveszer között hízunk, hanem szilveszter és karácsony között.

Forrás:
Unsplash.com

Ha szeretnétek odafigyelni a testetekre, akkor a kampányszerű edzés helyett tartsátok be a következőket:

mengyan-eszter-szemelyi-edzo

A végén Vaslady leszek, vagy Wonder Woman – Ezért kezdtem személyi edzőhöz járni

Harminc fölött tényleg nehezebb felkelni reggel. Tényleg lassabban tűnnek el a karikák a szemem alól. Tényleg nem járatódik be olyan könnyen a csípőm, ropognak az ízületeim, fáj a hátam. Tényleg vannak ősz hajszálak, szarkalábak, puhul a bőr, illan a kollagén, indokolatlan úszógumik születnek a vékony testemen is. Sosem voltam sportos fajta, mindenféle mozgás távol áll tőlem, de harminc fölött és jó tíz év ülőmunkával a hátam mögött rájöttem: ez így nem fog menni... Olvassátok el a folytatást!