Egyéb kategória

A kevesebb néha több, de nem Szilveszterkor! Köszöntsétek az új évet hangsúlyos sminkben

A Szilveszter a leglazább ünnep: az év utolsó napja a bulizásról szól, és persze arról, hogy jól érezzük magunkat. Ez pedig a külsőnkön is meglátszik: ilyenkor a nők többsége bátrabban öltözik és bátrabban sminkel. Ha a ruhátok már megvan, de még nem tudjátok, milyen sminkkel dobhatnátok fel a megjelenéseteket, akkor segítünk!

vous - 2017.12.31.
A kevesebb néha több, de nem Szilveszterkor! Köszöntsétek az új évet hangsúlyos sminkben

Bár alapvetően mi is hisszük, hogy a kevesebb néha több, a Szilveszter azon ritka alkalmak egyike, amikor ez az állítás érvénytelenné válik.

Ami a sminkeket illeti, ilyenkor a metélfényű, csillámos, és neon színű dekorkozmetikumok is megengedettek! Éljetek a lehetőséggel, és lépjetek ki a komfortzónátokból sminkesünk, Fogl Noémi segítségével!

Fogl Noémi sminkes

Fogl Noémi

Noémi nem először készített nekem sminket, a segítségével készült korábbi cikkeinket itt találjátok:

Munkáit a Facebook-oldalán és az Instagramon is követhetitek.

Amire szükségetek lesz:

  • finom szemcsés csillám
  • szemhéjfény
  • zselés állagú szemhéjtus
  • szájceruza
  • száfény
  • sminkecsetek

Forrás:
Vous

A kiindulási alap

Noémi lealapozott, pirosítóval hangsúlyozta a járomcsontomat, szemöldökceruzával formára igazította a szemöldökömet, és egy visszafogott tusvonalat húzott a szempillám tövéhez.

Ha gondban lennétek az alapsmink elkészítésével, ebben a korábbi cikkünkben lépésről lépésre megtaláljátok minden fázisát.

Forrás:
Vous

Hangsúlyos szemek

 A Szilveszter Noémi szerint egy hangsúlyosabb tusvonalat kíván, ezért a zselés szemhéjtust a tusecset segítségével egy vastag, határozott ívben vitte fel. 

A vonalat a belső szemzugtól a külső felé haladva húzzátok, a "farkát" pedig kanyarintsátok a szemöldökötök vége felé. Ügyeljetek rá, hogy a festéket egyenletesen vigyétek fel, és egészen a szempillák tövéig színezzétek be vele a szemhéjatokat:

nagyon csúnya tud lenni, amikor a tusvonal és a szempillák töve közt marad egy kis szünet…

Forrás:
Vous

Ha megvan a tusvonal, vigyétek fel a mozgó szemhéjra a szemhéjfényt, ami tulajdonképpen egy szájfényhez hasonló textúrájú termék. Ez adja majd a ragacsos alapot a csillámporhoz a következő lépésnél, és mivel kifejezetten szemhéjra készült, nem lesz kellemetlen a viselése.

Forrás:
Vous

A szemhéjfénybe egy kis ecset segítsévél óvatosan ütögessétek bele a csillámokat.

Ehhez enyhén döntsétek hátra a fejeteket, hogy ne potyogjanak a glitterek a szem alá!

Ha mégis megtörénne a baj, vagy csak észrevennétek egy-egy kósza csillámot itt-ott, akkor egy darabka celluxszal könnyedén eltávolíthatjátok a vándorútra tért glittereket. 

Forrás:
Vous

Forrás:
Vous

Utolsó lépésként hangsúlyozzátok a pillákat fekete szempillaspirállal! Ezt akár több rétegben is felvihetitek, de ügyeljetek rá, hogy ne legyen csomós a végeredmény.

Az összeragadt pillákat egy kis kefe segítségével fésülhetitek ki. 

Bátrabbak akár műszempillát is feltehetnek.

Forrás:
Vous

Lila ajkak

Ha már a komfortzóna elhagyásáról van szó, akkor bátran válasszatok rúzst is! Noémi egy hangsúlyos lila színt álmodott meg a csillámporos szemekhez, így első lépésként egy, a szájfény színével megyegyező árnyalatú kontúrceruzával satírozta át az ajkaimat.

Forrás:
Vous

A tökéletes kontúr után felkente a szájfényt. Ehhez használhatjátok a szájfény saját applikátorát vagy egy rúzsecsetet: a lényeg, hogy ne vigyetek fel túl sokat belőle, különben csak maszatolódni fog az egész.

Forrás:
Vous

Az év többi napján talán azt javasolnánk, hogy vagy a szemet vagy az ajkakat hangsúlyozzátok, a kettőt egyszerre ne – de végre itt egy nap, amikor még ez is jól mutat. Éljetek a lehetőséggel!

Forrás:
Vous

Forrás:
Vous

Forrás:
Vous
Ajánlott cikkek