Egyéb kategória

„A férjem BMX-szel vonult be a szertartásra” – Környezettudatos esküvő Kecskemét szívében

Tópart, wakeboard, napsütés, környezettudatosság. Óriási szerelem az a képcsomag, amelyet nemrég kaptunk, hogy bemutathassuk nektek is. Olvasónk, Lilla nyáron ment férjhez, az esküvő pedig ragyogó inspiráció lehet azok számára, akik 2018-ban tervezik a nagy napot.

vous - 2018.01.03.
„A férjem BMX-szel vonult be a szertartásra” – Környezettudatos esküvő Kecskemét szívében

Lilla fotóival egyszerűen lehetetlen betelni, annyira nyári, annyira szerelmes, annyira inspiráló. Ráadásul párjával együtt fontos szempont volt számukra, hogy környezettudatos legyen az esemény – amennyire csak lehet.

Hogyan ismerkedtetek meg?

Hét évvel ezelőtt találkoztunk egy legénybúcsún, ahol rögtön kiszúrtuk egymást, aztán el is csattant az első csók.

Forrás:
Pálmai Gergő, Hornok Photo, Mester László

Milyen volt a lánykérés?

A lánykérés 2016 novemberében történt egy ausztriai hegyi túra alkalmával. Térdig érő hóban másztunk fel a hegyre, ahol rajtunk kívül senki nem volt. Mikor felértünk, átfázva havat olvasztottunk, hogy teát főzzünk, és

legnagyobb meglepetésemre a túrazsákból előkerült a gyűrű, és egy kis „lefagyás” után nagyon nagy igent mondtam.

Forrás:
Pálmai Gergő, Hornok Photo, Mester László

Mi volt a koncepciótok az esküvővel kapcsolatban?

Fesztiválos, biciklis és környezettudatos esküvőt szerettünk volna. A koncepció az volt, hogy nem szeretnénk hagyományos dolgokat. A férjem BMX-szel vonult be a szertartásra, a vendégek karszalagot kaptak, a vacsora grillételekből állt, éjfélkor street foodot lehetett enni, a vízparton a homokban tábortűz égett.

A nászutas lakosztályunk egy lakóautó volt, amivel az esküvőnk után továbbindultunk nászútra, de én nem tudtam, hogy hova… Bandi ötlete volt: az esküvő másnapján dartsszal kellett egy Európa-térképen kidobnom, hová utazunk másnap.

zöld esküvő

Praktikusabb, természetesebb és sok esetben olcsóbb – Magyar menyasszonyok zöld esküvőjükről meséltek

Ha szimpatizáltok a zöld esküvő ötletével, akkor sem kell egyből méregzöldet terveznetek. A lényeg, hogy törekedjetek arra, hogy az esküvőtök alatt is óvjátok a környezetet. A dolog nem lehetetlen: magyar menyasszonyoktól kaptam szuper tippeket. Ha pedig még több segítségre van szükségetek, akkor ma már itthon is találtok olyan esküvőszervezőt, aki kifejezetten a zöld eseményekre specializálódott. A cikk folytatását ide kattintva >>> olvashatjátok.

Külön kiemelted a környezettudatosságot, ez miért volt fontos számotokra? 

Szeretünk odafigyelni a környezetünkre, otthon is minimalizáljuk a hulladékot, így az esküvő sem volt kivétel ezalól. Hulladék biciklikerekekből készítettem a dekorációt. Letakarítottam, lefestettem őket, és én hajtogattam bele a virágokat is. Vágott virágunk nem volt, csak cserepes és nádak. Az étkészletünk újrahasznosított pálmalevélből készült, fa evőeszközökkel.

Forrás:
Pálmai Gergő, Hornok Photo, Mester László

Mennyire könnyű vagy nehéz ma Magyarországon környezettudatos esküvőt szervezni?

Nagyon nem könnyű, pláne hogy alapszabálynak fektettük le, hogy semmit nem rendelünk külföldről. Mivel egy esküvő nem olcsó dolog, így ezt a pénzt szerettük volna itthon elkölteni, és a magyar gazdaságot támogatni vele. Sokkal több időbe telik a szervezés, sok kutatómunkát igényel, de működik. Újrahasznosított szalvétát például három hónapig kerestem, de sikerült találnom.

takács nóra norie

Egyszerű, de mutatós esküvői dekorációk – Norie Time Out

Melyek az esküvői dekortrendek idén? Hogyan lehet megtalálni az egyensúlyt, hogy a dekoráció a megfelelő mennyiségű legyen, de mégse túlzó? Erről beszélgettünk a Chetres kétfős csapatával, Kupi Johannával és Bálint Andrással. És ez nem minden: a videóban mutatunk néhány nagyon egyszerű, de mutatós esküvői dekorációt. Készítsétek el őket ti is!

Hogyan választottad ki a ruhát?

A ruhaválasztásnál csak azt tudtam előre, hogy nem akarok hagyományos fehér ruhát. Az első ruhapróba alkalmával találtam rá, és rögtön beleszerettem.

Hogyan választottátok ki a helyszínt?

Helyszínünk a kecskeméti RideCable wakeboardpálya volt, évek óta ide járunk. Mivel soha nem volt még itt esküvő, volt benne kihívás, de attól csak még jobban szerettük volna. A Ride.Co csapata olyan profi és segítőkész volt, hogy minden elvárásunkat felülmúlta az egész esküvő. Tópart, wakeboardpálya, biciklipálya Kecskemét szívében – minden, amire csak vágytunk!

Forrás:
Pálmai Gergő, Hornok Photo, Mester László

Melyik volt a legfelejthetetlenebb pillanat? 🙂

Nagyon sok szuper pillanat volt, de talán maga az érzés maradt meg bennem a leginkább, hogy attól a pillanattól fogva, hogy besétáltam a stégre, és megláttam Bandit, reggel fél 8-ig, mikor a homokban a tábortűz körül táncoltunk, és már felkelt a nap,

olyan felszabadultan és vidáman éreztem magam, mint még soha.

Forrás:
Pálmai Gergő, Hornok Photo, Mester László

Forrás:
Pálmai Gergő, Hornok Photo, Mester László

Kik segítettek az esküvőn?

600

Tudtok hasonlóan különleges, inspiráló esküvőről? Írjatok!

Szívesen bemutatunk hasonló párokat és esküvőjüket. Nem hagyományos lagzikat és ceremóniákat keresünk, hanem olyanokat, amelyek valamilyen különleges ötletre épülnek, kicsit akár extrémek is.

Ha tudtok ilyen párról, vagy pont ti vagytok ilyenek, írjatok az info@vous.hu e-mail-címre!

Ajánlott cikkek