Egyéb kategória

Nyugi, ma mindenki magának főz: sajtfondü, a legjobb téli közösségi étel

Télen a legjobb bulikaja a sajtfondü, igazi közösségi étel, amit mindenki szeret, átmelegít, mókás és szokatlan a közös mártogatós evés, és nagy előnye, hogy a házigazdának nem kell több fogással készülni és izgulni, hogy sikerül-e az étel, csak nyugisan előkészíti a hozzávalókat, mert mindenki magának "főzi" a vacsorát.

vous - 2018.01.07.
Nyugi, ma mindenki magának főz: sajtfondü, a legjobb téli közösségi étel

Az olvadt, illatos sajt garancia a hibátlan vacsorához, a sajtfondü pedig nem más, mint sok-sok sajt egy kis kis alkohollal és fűszerrel összemelegítve, amit közösen mártogatunk ki egy nagy, közös tálból.

Rengeteg fajtája létezik, hiszen a sajtfélék, és ezek kombinációja rengeteg lehetőséget rejt, és persze azzal is lehet játszani, hogy mivel tunkoljuk ki a forró sajtot.

A tapasztalat szerint pedig szuper a hangulat a fondü körül, hol egy kenyérdarab pottyan a sajtba, hol a sűrűsödő és lekapó sajtot kell hígítani egy kis alkohollal, hol összekeverődnek a villák…

600

Fontos!

Az olvasztott csupa sajt fogás nem könnyű étel, nem mindegy, mit iszunk mellé. Kerüljük a sajtfondü mellé az üdítőket és ásványvizet, inkább bort vagy forró teát kortyolgassunk mellé, így a sajt nem dermed össze a gyomorban!

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek