Egyéb kategória

KonMari a konyhában – avagy így lesz rend mindig, egyetlen rendrakással

A konyhában kiemelten fontos a rend és az átláthatóság, már csak azért is, hogy ne legyen tele a konyhaszekrény lejárt élelmiszerekkel, amelyek mehetnek a kukába, mert ugye pazarolni nem szeretünk. A jól felszereltség persze fontos, de jó rendszerezéssel nagyon sokat segíthetünk.

vous - 2018.01.14.
KonMari a konyhában – avagy így lesz rend mindig, egyetlen rendrakással

KonMari, vagyis Marie Kondo sikerkönyvei alapjaiban változtatták meg a rendet szerető és kereső háziaszonyok életét. Praktikus tanácsaival és ésszerű szemléletével, egy jó és praktikus napi rutin kialakításával időt, pénzt és energiát spórolunk, és ennek az az alapja, ha átlátható rendet tartunk.

marie kondo rendrakás

A rendrakás művészete – egy módszer, amivel örökre száműzhetitek a rendetlenséget

Az emberiség szerintem két csoportra osztható: a rendimádókra és a rendetlenekre. Persze vannak időszakok, amikor az egyik halmazból átkerülünk a másikba. Egy időre. De ez nem hosszú távú, csupán pillanatnyi „elmezavar”, amit valamilyen belső vívódás idéz elő. Vajon az a képesség, hogy rendet tartsunk magunk körül, tanulható? Marie Kondo – a rendrakás koronázatlan királynője – szerint határozottan!

Korábbi cikkünk itt folytatódik.

Nem mindig mindent rakunk a helyére, a fiókokban a régire pakoljuk az újat, az alsó máris a feledés homályába vész. A hűtőbe is csak bedobáljuk a cuccokat, kissé hátratolva a régit, amire majd pár nap múlva rábukkanunk – penészesen, lejárt fogyaszthatósági dátummal…

Érdemes egyszer alaposan rendbetenni és rendszerezni mindent, és innentől kezdve sokkal egyszerűbb, átláthatóbb és takarékosabb lesz a felhasználás – és a hiányzó dolgok utánpótlása is.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek