Egyéb kategória

Hogyan öltözzetek gazdagnak akkor, ha nincs pénzetek? Eláruljuk!

Van a YouTube-on egy külön műfaj, amelyben divat- és/vagy életmódvloggerek osztják meg a titkot, hogyan öltözhetünk milliomosnak akkor, ha amúgy nincs egy vasunk sem. Tényleg erre van szükség?

vous - 2018.01.20.
Hogyan öltözzetek gazdagnak akkor, ha nincs pénzetek? Eláruljuk!

Niki Sky 2017 novemberében töltötte fel a videóját, és már több mint 900 ezer megtekintése volt. Arról mesél, hogyan nézzünk ki milliomosnak annak ellenére, hogy a pénztárcánk csaknem teljesen üres.

Tanácsai szerint

  • legyen egy vásárlást segítő applikációtok, hogy ne maradjatok le az akciókról,
  • viseljetek semleges árnyalatokat (fekete, bézs, barnák, fehér, csak semmi szín, semmi minta, ami túl zavaros lenne, vagy amivel nagyot lehetne hibázni),
  • legyen hegyes orrú cipőtök (mert az sokkal drágábbnak tűnik…),
  • legyen egy jó varrónőtök (aki rátok igazítja a ruhákat, ha nem vagytok konfekcióméret, mert attól sokkal drágábbnak tűnnek),
  • viseljetek vörös rúzst, amely a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás.

Ilyen és ehhez hasonló tippekből tényleg Dunát lehetne rekeszteni. Megnézhettek több hasonló videót is, a lényeg ugyanaz: tippek, trükkök, amelyekkel

elhitethetitek másokkal, de leginkább magatokkal, hogy úgy néztek ki, mintha lenne pénzetek.

Mi a baj ezekkel a videókkal?

Például ezzel:

Objektum doboz

Vagy ezzel:

Objektum doboz

Vagy ezzel:

Objektum doboz

Az, hogy ez nem így működik. Attól nem lesz több pénzetek, hogy elhitetitek másokkal, hogy van pénzetek. Ráadásul olyan darabokra költötök, amelyek minőségüknél fogva nem lesznek sokáig a szekrényetekben.

Arról nem is beszélve, hogy nehéz komolyan venni a milliomost, ha látszódik pulcsin keresztül is, hogy rossz méretű melltartót visel, látszólag is gagyi anyagból készült termékeket mutogat a kamerának, és arról magyaráz, hogy egy fast fashion darabról elhiszik mások, hogy milyen drága volt csak azért, mert olyan a színe, ami letisztultnak tűnik. Aha.

És az is a baj, hogy ezek a lányok valójában egy bizonyos stílusról beszélnek, amiről azt gondolják, hogy a milliomos nők sajátja. Még ha a tippek között is van olyan, ami nem is hülyeség akkor, ha valaki szeretne szezonokon átívelő ruhatárat építeni. De abban az esetben nem elég csak a színekre és a szabásvonalakra figyelni, hanem a minőségre is.

És akkor hogyan öltözzetek stílusosan kevés pénzből?

Magyarországon is egyszerű stílusos, minőségi ruhadarabokat találni. Ezeket a darabokat másod- és harmadkézből beszerezhetitek ismerősöktől, barátoktól (ruhacseréken akár), figyelhetitek a lakás- és garázsvásárokat, és ne felejtsétek el a turkálókat se.

A turikban számtalan olyan minőségi konfekcióra (még mindig nem luxustermékre) bukkanhattok, amelyek újonnan nem kaphatók Magyarországon. Vagy kapható lett volna sokszoros eredeti áron, de a márkák már kivonultak Magyarországról.

De még a márka sem egyenlő a minőséggel. Azért, mert valaminek jól csengő márkaneve van, amelyben évtizedekig megbízhattunk, és meg is bíztunk, még gyárthat hirtelen rossz minőségű termékeket. A szemünk, a tapintásunk és az orrunk azonban segíthet eligazodni ebben az útvesztőben.

És ha minőségi terméket veszünk, az tényleg évekig velünk maradhat, jól nézhet ki, és megfelelő ápolás mellett (!) a ruhatárunk alapdarabja lehet, ami tényleg azt sugallja: milliomosok vagyunk tudunk kevés pénzből stílusosak lenni.

second hand turkáló mengyán eszter

(Majdnem) csak second hand ruhákat viseltem 5 napig

Többször kaptam már olyan bókot, ami tulajdonképpen nem is feltétlenül egy-egy ruhadarabnak szólt, nem is annak, ahogyan viseltem őket. A tetszésnyilvánítást inkább azzal nyertem el, hogy az éppen viselt összes ruhadarabot turiból vagy ruhacseréből szereztem be, mégsem néztem ki úgy, mintha a nyolcvanas, kilencvenes vagy kétezres évek elején ragadtam volna. Arra gondoltam, megmutatom nektek is, hogyan lehet másodkézből öltözködni (majdnem) tetőtől talpig.

Ajánlott cikkek