Egyéb kategória

Hatékonyan szeretnétek dolgozni? Irány egy kávézó, nem viccelünk!

Nem csak a hipszterek járnak kávézókba dolgozni: mások is rengeteg megbeszélést és állásinterjút szerveznek ilyen helyekre, és, mint kiderült, nem is véletlenül. Kutatások bebizonyították, hogy a kávézókban hallható háttérzaj nemhogy eltereli a figyelmünket, de segít a hatékonyságunk növelésében!

vous - 2018.01.22.
Hatékonyan szeretnétek dolgozni? Irány egy kávézó, nem viccelünk!

Kávézó: színes-szagos, zsúfolt hely, ahol az ember vagy a saját hangját sem hallja, vagy a nagy csendben meg sem mer szólalni. Ismerős? Furcsa elképzelni, hogy sokan mégis a kávézókat választják arra, hogy üzleti megbeszéléseket folytassanak vagy állásinterjúkat tartsanak. Pedig nekik van igazuk!

Kiderült, hogy az ezekben az üzletekben hallható háttérzaj nemhogy elvonja a figyelmünket, de még a hatékonyságunk növelésében is segít! 

A Virginiai Egyetem kutatói szerint már az idegenek jelenléte magában arra sarkall minket, hogy aktívabban dolgozzunk. Kíváncsiak vagytok, mi lehet ennek az oka? A cikk folytatását és a választ elolvashatjátok a Ridikül oldalán!  

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.