Egyéb kategória

Több tízezer követő kísérte végig egy blogger küzdelmét a mellrákkal – Mi történik a lány halála után?

Mi történik, egy blogger halála után? Mi történik azokkal a felületekkel, amiket mindennap használt? Hogyan tudnak a nyilvánosság elé állni a szeretteik. Egy német lap erre kereste a választ, amikor interjút készített a nemrég elhunyt blogger, Kim élettársával.

vous - 2018.01.27.
Több tízezer követő kísérte végig egy blogger küzdelmét a mellrákkal – Mi történik a lány halála után?

„A nevem Kim, 30 éves vagyok, és a gyönyörű Hamburgban élek. Életem középpontjában jelenleg az áll, hogy legyőzzem a mellrákot. Remélem, ti is a #kimscrew tagjai vagytok, és elkísértek ezen a nehéz úton. #FCKCANCER!”

Kim blogja 2017 októbere óta nem frissült. Instagram oldalára 2017. december 26-án töltött fel egy fotót, 2018. január 1-jén a családja közölte: Kimet, aki oroszlánként küzdött a betegséggel, legyőzte a rák.

Anélkül, hogy ismernénk a bloggert, sokunkat megérinthet a története.

Elég csak a fotóit végigpörgetni az Instagramon, és látni azt a végtelen küzdelmet, őszinteséget és bátorságot, amivel kiállt a követői elé, akik végig támogatták. Sokan már előtte is követték a munkáját, hiszen évek óta blogger volt, mások azután csatlakoztak, miután mellrákot diagnosztizáltak nála. A küzdelme sokaknak adott erőt.

2016 decembere

Objektum doboz

2017. január 25. (egy New Yorki kórház előtt)

Objektum doboz

2017. február 3.

Objektum doboz

2017. február 12.

Objektum doboz

2017. március 5.

Objektum doboz

2017. április 8.

Objektum doboz

2017. április 23.

Objektum doboz

2017. május 13. #bodylove forgatás

Objektum doboz

2017. júniusa – Kim és édesanyja, akinek szintén mellrákja volt

Objektum doboz

2017 júliusa – „Ez most nem szépségverseny… ”

Objektum doboz

2017. augusztus 6.

Objektum doboz

2017 szeptembere

„Szeretett Jobb Mellem, holnap eljön a nap, amitől hónapok óta tartottam. Búcsúzunk. Sajnos, nem tudunk megmenteni…”

Objektum doboz

2017 októbere – Oroszlán

Objektum doboz

2017. október 16.

Objektum doboz

2018. december 18.

Objektum doboz

2017. december 26.

Objektum doboz

Aki végig mellette volt, az a párja: Chris.

A bento.de interjút készített a férfival. Mi történik Hamburg egyik legismertebb bloggerének fotóival, közösségi oldalaival? Mi történik Chrisszel? Hogy van most? Mindenre kíváncsiak voltak. Chris józanul és őszintén válaszolt, mesélt a lány utolsó heteiről, arról, hogy gyerket szerettek volna, és arról is, hogy nem úgy mentek be a kórházba, hogy Kim onnan már nem tér haza.

Mivel Kim sokaknak bátorságot adott a fotóival, és a mai napig sok-sok komment érkezik a képei alá olyanoktól, akik támogatást keresnek, egyelőre senki nem nyúlt az Instagram-oldalához.

Fontos képek ezek, amelyek hetekkel a lány halála után is megmozgatják a közösséget. A tervek szerint az oldalt nem törlik le, hanem megőrzik azok számára, akiknek erőre van szükségük.

Chris egyelőre azon dolgozik, hogy visszataláljon a hétköznapokba, ami egy ilyen veszteség után borzalmasan nehéz. Hetekkel Kim halála után vagyunk, de most kezdi felfogni, hogy a történtek végérvényesek, hogy Kim soha többé nem tér vissza, és hogy ami 2017-ben történt, az valóban megtörtént. A social média menedzserként dolgozó srác hetekre szabadságot vett ki a munkahelyéről – köszönhetően a főnökének, aki megértette a helyzetét, és ennyi időre nélkülözni is tudta. 

Amikor valaki elveszíti azt, akit szeret, újra és újra felteszi magának a kérdést: miért velünk történt és miért pont ennek kellett történnie?

Üresnek érzi magát az ember, minden értelmét veszti. De az, hogy mások szenvedéstörténetén osztozunk, az olyan, mintha megosztanánk a bánatot is. Úgy tűnik, mintha nem lennénk egyedül, sokan mások is cipelik ugyanazt a terhet, és így támogatni tudjuk egymást” – mondta a lapnak.

Nagy Lili interjú rák

„Azt mondták, vagány a kopasz fejem. Nem vagány voltam, hanem rákos” – interjú Nagy Lilivel

Nagy Lili légies könnyedséggel, csinosan, mosolygósan, hátközépig érő hajjal libben be a megbeszélt interjúnkra. Nehéz elhinni róla, hogy pár éve kopasz volt, sovány és beteg – pedig Lilit tizenéves korában nyirokrákkal diagnosztizálták. Mindenki nyugodjon meg! Ez nem egy szomorú történet – inkább egy szókimondó, őszinte sztori. A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek