Egyéb kategória

10 inspiráló kávézó Budapestről és Európából

Sunday, funday. Kirándulás, lazulás, természet vagy éppen kuckózás, programolás, brunch, kávéház, hygge, lagom, vagy éppen valami őrület, vidámság, pörgés.

vous - 2018.01.28.
10 inspiráló kávézó Budapestről és Európából

Minden, ami belefér. Az alfától az omegáig. Nehéz meghatározni, de mindenki tudja és érzi, ha ott van, hogy ez az! És ha már a helyszíneknél tartunk: miért ne lehetne az egy inspiráló kávézó? Ilyeneket gyűjtöttünk egy csokorba. Ötöt Budapestről és öt másikat Európából.

Imádni fogjátok őket!

1. Kleines Café, Bécs

Bécsben kávézni egészen egyszerűen kötelező. És ha már kávézunk, akkor tegyük valami nagyon kedves helyen, mint amilyen ez is.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

2. Hotel Central & Café, Koppenhága

Öt szék. Ennyi. Koppenhága legkisebb kávézója, ami a világ legkisebb hotelje alatt található. Imádnivaló hely a fotók alapján.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

3. Lily Vanilly, London

Ezért a viktoriánus stílusú kávéházért Londonig kell utazni, de a fapadosoknak hála, ez ma már nem is nagy akadály. (Maximum azoknak, akik rettegnek a repüléstől.) Vintage. Rusztikus. Telis tele ínycsiklandó és illatos süteményekkel és finom kávéval. Vasárnap nem létezik létezne Lily Vanilly nélkül.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

4. L’oisiveThé, Paris

Kávézó, teázó és fonalbolt egyszerre. Nagyon színes hely, ahova élmény betérni. Kézműves csoportokat korábban mi is kerestünk a Facebookon, ide kattintva elolvashatjátok a cikket.

Objektum doboz

Objektum doboz

5. Snickarbacken 7, Stockholm

Kávézó. Shop. Galéria. Tipikus svéd hangulat – állítólag. De a fotók alapján mindenképp. Ha a svédek életszemlélete benneteket is megfertőzött, akkor éljétek át testközelből a lagomot.

Objektum doboz

Objektum doboz

kávé

„Kávé 500-ért, ami felszántja a nyálkahártyát” – Ti vajon álmotokból felébresztve is ráismernétek a kedvenc kávétokra?

Reggel legtöbben kávéval indítjuk a napot, aztán a nap folyamán még ledöntünk belőle újabb és újabb adagokat a túlélés érdekében. Van, aki készít egy finom lattét a munkahelyén, és van, aki leszalad az irodából a törzshelyére, hogy beszerezze a számára legfinomabb tejes csodát. Sokan ragaszkodnak a szokásos helyükhöz és megszokott kávéjukhoz, de vajon egy vakteszten felismernék a jól megszokott ízeket? Kattintsatok ide! Utánajártam!

6. Csészényi Kávézó

2005 óta helyben pörkölt kávéval vár mindenkit Budán a Csészényi Kávézó. Ha békebeli hangulatra vágytok, mindenképpen keressétek fel a helyet, ahol korában a Rill órásdinasztiai vitte saját üzletét. Ami még jobb, hogy még a kutyátok is elkísérhet benneteket.

Objektum doboz

Objektum doboz

7. Émile Budapest

 Az 1920-as években épült csodás pasaréti villában minden megtalálható, ami egy csodálatos vasárnaphoz kell. Békés környezet, isteni kávé, finom reggel, csodás sütemények: köztük a klasszikus Gerbeaud szelet és Dobos torta.

Objektum doboz

Objektum doboz

8. Walzer Cafe

A budai Várnegyedben, a várban futó egyik legrégebbi utcában található egy nagyon kedves kávézó, ahol nemcsak a kávébarátok találják meg a számításukat. Kapható ugyanis limonádé, tea, sütemény, szendvicsek is.

Objektum doboz

Objektum doboz

9. Bálint Galéria-Kávézó

Nem is kávézó. Inkább kuckó. Kedves, kellemes emberekkel, kiállításokkal. Ők ezt mondják, mi pedig csatlakozunk.

Objektum doboz

Objektum doboz

10. Móka Kávézó

„Bakelit, bringa, kávé, frissen facsart narancslé, gyereksarok, móka, kacagás, házi sütik, limonádék, vitorlázás, vajas croissant, ölelés szabadság, leves, spanyol menü, napsütés, zene, barátok, trécselés, galéria, kényelem, vasalt szendvics, mozgás, saláta, szörp, szívószál, kézműves sör, szerelés, szerelem, virág, víz, bor, gyerekecske” – nem is tudnánk szebben összefoglalni.

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek