Egyéb kategória

Szétmegy a fejetek? 4 jel, hogy nem szimpla fejfájásról van szó

Fejfájás és fejfájás között van különbség, ezt tudjuk. De mikor kell arra gyanakodnunk, hogy nem csak fejfájásról van szó?

vous - 2018.02.03.
Szétmegy a fejetek? 4 jel, hogy nem szimpla fejfájásról van szó

Érdemes folyamatosan figyelni magunkat: megtanulni, melyik front esetén fáj a fejünk. Hol fáj általában. Milyen gyakran van migrénes fejfájásunk. Ha fáj a fejünk, vajon ittunk-e elég folyadékot. Ha megtanuljuk a fejfájásaink ütemét, okozóját, akkor sokkal könnyebben észrevesszük azt is, ha valami megváltozik. Aki nem fejfájós, de hetek óta gyötri fájdalom, az teljesen eltér a testének addigi működésétől. Ilyenkor érdemes felkeresni a háziorvost. A legtöbben azért nem teszik ezt meg, mert attól félnek, hogy a heves fejfájás agydaganatot jelez, pedig a tumor tünetei között ez csak ritkán szerepel. Ennek ellenére léteznek veszélyes fejfájások, amelyekre kötelező odafigyelni.

1. A villámcsapáshoz hasonlító fejfájás

Mintha villám csapna a fejbe, de ahhoz is hasonlítható, mintha kalapáccsal ütnék. Hirtelen jön a semmiből, és utalhat  subarachnoidealis (koponyaűri) vérzésre (SAV, SAH). A heveny, intenzív fejfájás mellett jellemző még az eszméletzavar. Nem sokkal később az általános állapot romlása, hányinger, hányás léphet fel.

A cikk itt még nem ért véget. A folytatásért irány a Ridikül oldala!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek