Sörösdobozon sült csirke

A szaftos-ropogós csoda: sörösdobozon sült csirke

Elsőre meglepő sütési módszernek tűnhet az amerikaiak kedvence, a beer can chicken, vagyis a sörösdobozra ültetett csirke, de aki megkóstolja, rá fog szokni. Pofonegyszerű, garantáltan omlósra és szaftosra sül ezzel a módszerrel a csirke húsa, a bőre pedig jó ropogósra.

Amerikai kertipartik sztárja a sörözdobozon sült csirke, amit jellemzően a nagy, zárható grillsütőkben sütnek, de annyira finom puhára és szaftosra sül ezzel a módszerrel a hús, hogy sima sütőben is érdemes kipróbálni.

Duplán is praktikus a módszer, ugyanis a sütés közben folyamatosan gőzölgő sör egyrészt istenien átjárja és párolja belülről a húst, másrészt a forró levegő teljesen körbe tudja járni a csirkét, és mindenhol egyenletesen pirul kívülről.

amerika

Őrülten vicces törvények, amik még ma is érvényben vannak az USA-ban

Az újvilág számos őrült dolgot adott már nekünk, azonban jogi értelemben is elég elborultak az amerikaiak.

Ha igazán jót akarunk magunknak, akkor készítünk a csirkéhez egy pikáns, fűszeres pácot, amivel sütés előtt és közben is kenegethetjük. Fontos, hogy a csirke ne legyen túl nagy, mert akkor nehezebben sül át, és mivel az álló jószágot nem nagyon lehet letakarni, esetleg túlpirulna a nagyobb madár, mielőtt átsülhetne.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos