Egyéb kategória

Öntet, ami minden salátát felvidít: a legendás farm dresszing házilag

Krémes, friss, enyhén savanykás, zöldfűszerektől zamatos szósz a ranch dressing, az amerikaiak egyik kedvenc salátaöntete, ami mártogatósnak is tökéletes, attól függően, hogy sűrűbbre vagy hígabbra készítjük. Merthogy a legendás farm öntet házilag is nagyon egyszerűen elkészíthető, és biztosan egészségesebb, mint a bolti változat.

vous - 2018.02.07.
Öntet, ami minden salátát felvidít: a legendás farm dresszing házilag

Ha léteznek sikerreceptek, akkor a ranch dressing mindenképpen közéjük tartozik. Egy valódi farmról kapta a nevét, és innen is származik: a kaliforniai Hidden Valley Ranch-en készült először 1954-ben, az ide látogató turisták körében pedig annyira népszerű volt a krémes mártás, hogy azért könyörögtek a tulajdonosoknak, Steve Hensonnak, és feleségének, Gayle-nek, hogy hadd vigyenek magukkal haza is belőle.

Így aztán üvegbe töltve árusítani kezdték a zöldfűszeres szószt, amiből egy ugyancsak sikeres biznisz lett hamarosan. Megjelentek a piacon a különféle farm-típusú márkák, és mára ez az öntet igazi klasszikusnak számít.

Salátaöntetként, mártogatósként és szószként is remek, bármilyen salátát, főtt vagy sült zöldséget kiegészíthet, sőt bundás húsfalatkák, csirke nuggets mellé is tökéletes. Nagyon krémes, de nem nehéz, eredetileg savanykás íróval készült, de ennek hiányában tejföllel vagy joghurttal, kefirrel is tökéletes.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek