Egyéb kategória

Egyétek magatokat egészségesre! – Finomságok, amikkel messziről elkerülhetjük az influenzaszezont

Szerencsés korban élünk, hiszen rengeteg betegséget képesek vagyunk gyógyszerekkel kezelni. Számos olyan kór létezik, amelybe régen antibiotikumok és oltások hiányában belehaltak az emberek. Az orvostudomány csodálatos eredményei minden nap megkönnyítik az életünket, ha az egészségünkről van szó. De mégis, a legcélravezetőbb megoldás nem a kezelés, hanem a megelőzés, méghozzá minél természetesebb módon – minden a konyhában kezdődik!

vous - 2018.02.11.
Egyétek magatokat egészségesre! – Finomságok, amikkel messziről elkerülhetjük az influenzaszezont

A táplálkozás az alapja minden betegségmegelőzésnek, hiszen az étellel visszük be azokat a tápanyagokat a szervezetünkbe, amelyekre szükségünk van a túléléshez. Ha ezt nem tesszük meg, olyan vitaminokban és ásványi anyagokban szenvedhetünk hiányt, amelyek segíthetnek a betegségek kialakulásának megelőzésében. Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan összetevőt, amit minél többször építsünk be az étrendünkbe, ha egészségesek szeretnénk maradni, és el akarjuk kerülni, hogy lebetegedjünk – influenzaszezonban különösen jól jön egy kis immunerősítés!

Áfonya

Bár itthon nem fillérekért osztogatják, néha érdemes beruházni az áfonyára:

egy csészényi ebből a gyümölcsből a napi C-vitamin-szükségletünk 24 százalékát, B6-szükségletünk 5 százalékát, K-vitamin szükségletünk 36 százalékát fedezi.

Ezen kívül található még benne egy rakás hasznos anyag: vas, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, mangán, cink, folsav, réz, béta-karotin, kolin, valamint A- és E-vitaminok. Ezek mindegyike hozzájárul ahhoz, hogy a szervezetünk minél egészségesebb és ezzel együtt minél ellenállóbb legyen a betegségekkel szemben. Ráadásul még a mentális egészségünkért is felel: ha rendszeresen fogyasztunk áfonyát, az időskori kognitív képességek romlása lelassítható, és csökken a Parkinson- és az Alzheimer-kór kialakulásának esélye is.

A cikknek itt még koránt sincs vége, a folytatást keressétek a Ridikül oldalán

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek