Egyéb kategória

10+1 tipp, hogy tovább frissebbek maradjanak a konyhai alapanyagaink

Vásárláskor kényesen figyelünk arra, hogy minél zsenébb, szebb, frissebb árut válasszunk, de ha nem jól tároljuk, akkor a csábító frissesség könnyedén elillanhat. Hogy pocsékba ne menjen - mert pazarolni nem szeretünk -, összegyűjtöttünk néhány fontos tárolási praktikát.

vous - 2018.02.12.
10+1 tipp, hogy tovább frissebbek maradjanak a konyhai alapanyagaink

1. A legjobb a banánnak, ha nem kerül a hűtőbe, ott könnyen pöttyössé változik. Tartsuk inkább hűvösebb, jól szellőző helyen, 3-4 nap alatt tökéletesre érnek. Ha nem egy egész banánra van szükségünk, akkor hámozás nélkül vágjunk le belőle annyit, amennyi kell, a maradék darabot alufóliával vagy frissen tartó fóliával legalább a vágási részen alaposan csomagoljuk be, és 1-2 napig a hűtőben tökéletesen eltartható.

konyha

Ne nehezítse semmi a kreativitást – szuper konyhai trükkök, amelyeket érdemes ellesni

Sok konyhai művelet macerás és időigényes, ami nehezíti a főzést és a konyhai kreatívkodást, ráadásul mindenkinek megvannak a maga démonai: kinek a mosogatás, kinek a krumplipucolás vagy épp a kamra rendben tartása. Mindent nem tudunk megúszni, de nem árt néhány trükköt ismerni, mutatunk ötletes és hasznos furfangokat!

2. A karfiol szép fehér és friss marad, ha frissen tartó fóliába csavarjuk, és hűtőbe tesszük, így akár 5-6 napig is friss, roppanós marad.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
unsplash.com
Ajánlott cikkek