Készüljetek lélekben is a tavaszra: dolgok, amiket hagyjatok végre magatok mögött!

Hiába zord még mindig az időjárás, most már tényleg csak pár pillanat, és tavasz lesz. Érezzük a napok hosszában, a levegő illatában és a csontjainkban, zsigereinkben is. Ideje lassan felkészülnünk rá testben és lélekben egyaránt: legyen ez a tavasz különleges, szóljon a külső és belső megújulásról.

1. Sokan eljutottunk már egy olyan stádiumba, ahol annyi terhet cipelünk, annyifelé kell szétszakadnunk, hogy sokszor már nem is emlékszünk rá, milyen érzés nem stresszelni valamin – éppen ezért ha nincs baj, ha nincs idegeskednivaló, keresünk valamit, előrángatunk egy régi ügyet, sérelmet a múltból, vagy egy jövőbeli, még nem létező problémán kezdünk el rágódni, ahelyett, hogy élveznénk a nyugodt napokat, amelyeket nem keserítik meg a gondok és bajok. Kezdjük a tavaszt ezek nélkül.

Forrás:
iStock

2 .Ne maradjunk fent sokáig minden ok nélkül, egy jó könyv, egy jó film persze nyomós érv, de csak azért, hogy a telefonunkat nyomkodjuk céltalanul, nem éri meg, hiszen a kialvatlanságnak hosszú távon súlyos következményei lehetnek.

3. Ne siettessük magunkat, amennyiben nem feltétlenül szükséges.

Néha lassan és megfontoltan hamarabb célt érhetünk.

A folytatást ide kattintva elolvashatjátok a Ridikül oldalán!