Key lime pie zöldcitromos pite

Mesés zöldcitromos pite – álomdesszert Floridából

Lehet egy süti egyszerre álomfinom és pofonegyszerű? A válasz egyértelmű igen, bizonyság erre az amerikai Key Lime Pie, ami nem más, mint egy zöldcitromos pite - kekszes talppal és frissítően citrusos, selymes krémmel.

Igazi nemzeti desszertnek számít a Key Lime Pie, és hogy ezt mennyire komolyan veszik arrafelé, azt jól mutaja, hogy 2006. óta törvényileg is Florida hivatalos desszertje ez az isteni krémes pitetorta.

Eredetileg a Key-szigetcsoporton termesztett zöldcitromról, a Key Lime-ról kapta a nevét, de valójában a nálunk kapható lime-mal is tökéletes. A pite alapja olvasztott vajjal eldolgozott kekszmorzsa, a benne lévő töltelék pedig egy pillanatok alatt kikeverhető citrusos krém sűrített tejjel, így hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

amerika

Őrülten vicces törvények, amik még ma is érvényben vannak az USA-ban

Az újvilág számos őrült dolgot adott már nekünk, azonban jogi értelemben is elég elborultak az amerikaiak.

Hohó, diétás desszert akkor, vághatnánk rá, de nem, ne is álltassuk magunkat, ez bizony egy igazi kalóriabomba, de olyan, amiért érdemes néha elcsábulni. Vannak, akik tojással készítik, és sült tojáshabbal koronázzák, mások inkább mascarponét vagy krémsajtot kevernek a krémbe, és könnyű vaníliás tejszínhabbal tálalják, ahogy az alábbi receptben is. 

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos