leggazdagabb forbes 2018

Felfoghatatlan vagyonnal rendelkezik a világ leggazdagabb nője

10.8860759 trillió magyar forint. A trillió a legtöbb nyelvben milliárdszor milliárdot jelent. Hozzávetőlegeseb ekkora vagyonnal rendelkezik a világ leggazdagabb nője. Ki ő? Alice Walton, a Walmart birodalom örököse.

Alice Walton 68 éves, az Amerikai Egyesült Államok második leggazdagabb családjának tagja. Csak keveset tudni a magánéletéről. Testvéreivel, Rob és Jim Waltonnal szemben sosem vette ki részét aktívan a Walmart-birodalom vezetéséből, ő inkább a mecénás szerepet választotta és a művészetet támogatja.

Objektum doboz
Objektum doboz

Már fiatalon a művészet szerelmesévé vált, tíz éves volt, amikor 2 dollárért egy Picasso-reprodukciót vásárolt. Azóta sokat fejlődött ő is: a gyűjteményében Andy Walhol, Norman Rockwell és Georgia O'Keefe művek sorakoznak. Műkincseinek 2011-ben saját múzeumot alapított Crystal Bridges néven.

Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz

Alice a művészeten kívül a lovakat szereti még nagyon: Texas államban több birtoka is van, ahol versenylovakat tenyésztenek.

A világ leggazdagabb nője egyébként „csak” a világ 13. leggazdagabb embere. A listát az 54 éves Jeff Bezos vezeti. A Forbes listáját egyébként az elmúlt 24 évben Bill Gates uralta, aki 24-ből 18 alkalommal került a csúcsra.

Visszatérve a nőkhöz, íme a további 9 leggazdagabb nő: 

  • Francoise Bettencourt Meyers, a L’Oreal örököse. Korábban az ő édesanyja volt a világ leggazdagabb nője.
  • Susanne Klatten, német üzletasszony, Németország leggazdagabb nője, övé a BMW autógyár egy része
  • Jacqueline Mars édességben utazik, édesapja alapította a gyárat, amelynek a Mars csokoládén kívül a Milky Wayt vagy az M&M’s golyókat köszönhetjük.
  • Yang Guoqiang, édesapja szintén üzletember, a Country Garden Holdings többségi részvénytulajdonosa.
  • Laurene Powell Jobs, Steve Jobs özvegye.
  • Gina Rinehart ausztrál üzletasszony, bányamágnás, aki szerint nem irigyelni kell azt, akinek sok pénze van, hanem kevesebbet inni, dohányozni, és többet dolgozni.
  • Iris Fontbona chilei üzletasszony, akinek szintén a bányáiból van vagyona.
  • Abigail Johnson amerikai vállalkozónő, aki pénzügyi befektetésekkel foglalkozik.
  • Charlene de Carvalho-Heineken holland üzletasszony, a Heineken-birodalom egyik tulajdonosa.