Egyéb kategória

Az Erzsébetek és Krisztinák a legdrágább női neveink – de a Terézek sem panaszkodhatnak

A női keresztnevekről elnevezett közterületek fontos részei Budapestnek. Fővárosunkban található róluk elnevezett körút, út, utca, tér és híd is. Tényleg a királynői nevekről elnevezett utcáink a legdrágábbak? A Duna House-tól kapott könnyed elemzésből mindenre fény derül.

vous - 2018.03.15.
Az Erzsébetek és Krisztinák a legdrágább női neveink – de a Terézek sem panaszkodhatnak

Az Erzsébet az egyik legnépszerűbb női keresztnevünk, ha a fővárosi közterületekről van szó. Az Erzsébet híd mellett találhatunk róluk elnevezett körutat, teret és több kerületben
utcát is.

Az Erzsébet tér ráadásul a fővárosi ingatlanpiac legdrágábbnak számító V. kerületében található,

így az itteni ingatlanok könnyedén nyerték a női mezőny versenyét.

A tavalyi évben átlagosan 720 ezer forint feletti négyzetméter áron lehetett ingatlant vásárolni a környéken, amellyel éppen csak megelőzték az I. kerületi Krisztina körúti ingatlanokat, amelyek átlagosan szintén 700 ezer forint feletti négyzetméter áron cseréltek gazdát.

Amikor megáll az idő – Romantikus mozgóképsorozat Budapestről

Barátságtalan emberek és magány – tényleg ennyi lenne Budapest? Vidéki lányként a fővárosban

„Túlzás nélkül állíthatom, hogy számoltam a napokat, mikor költözhetek fel végre Budapestre. B-U-D-A-P-E-S-T, a nagybetűs nagyváros. Vagyis számomra mindig is az volt, el sem tudtam képzelni, hogy máshova járjak egyetemre. Elképzeltem előre minden percét, hogy hogyan hódítom meg a buli világát, a gasztronómia fellegvárait, a kultúra legújabb és legizgalmasabb hajtásait. Úgy élt a város a fejemben, hogy itt merhetsz igazán egyedi lenni, és nem lenézendő, hanem igenis cél, hogy ne a tömeg után menj, hanem ha kell, éppen vele szembe” 

Az Erzsébet körúti tulajdonosok sem panaszkodhatnak, ahol jellegéből adódóan jóval aktívabb piacról, és átlag 545 ezer forintos négyzetméter árról árulkodnak az adatok. A körutak között a bronzéremért is szoros verseny folyt.

Végül a Terézek nyerték a versenyt a Margitokkal szemben.

A különbség ugyan nem jelentős, mindkét esetben 500 ezer forintos négyzetméter ár felett találhattunk csak ingatlant.

Hölgyekről elnevezett utcákkal amúgy találkozhatunk több budai kerületben is, ahol szintén magasabb négyzetméter árak párosulnak a gyönyörű környezethez. A Hármashatár-hegy közelében lévő Hedvig utca vagy a Zugligeti Janka út is igazán természetközeli élményt nyújt a gyönyörű elnevezése mellett.

Kedvezőbb áron kaphatunk lakást a X. kerületi Csilla, a XVIII. kerületi Lenke, vagy a XX. kerületi Valéria utcában, de Budapest utcáin barangolva találkozhatunk még többek közt Emeséről, Alizról, Etelkáról, Karolináról, Orsolyáról vagy Stefániáról elnevezett utcával is.

Balaton

Már tuti: a Balaton a Riviéra! Csekkoltuk az eladó luxusházakat a Balcsin

Ha nyár, akkor Balaton! Most nem olcsó, ám szuper szállásajánlattal bombázunk titeket, hanem méregdrága luxusnyaralókkal, amiket eladásra kínálnak nem kevés pénzért. A sok száz millióért cserébe azonban örökpanoráma, medence és jakuzzi jár. Kellemes ábrándozást!

Ajánlott cikkek