Egyéb kategória

„Segítség, a pasim barátai ki nem állhatnak!” – van megoldás?

Múlt hétvégén nagyon kellemetlen helyzetbe kerültem. A barátom barátaival mentünk sörözni, ahol – minden igyekezetem ellenére – már az első öt percben kijelentette az egyik lány, hogy utál. Kezelhettem volna éretten meg felnőttesen a helyzetet, de egyszerűen annyira feldühített a dolog, hogy kiabálás lett a vége. 

vous - 2018.03.16.
„Segítség, a pasim barátai ki nem állhatnak!” – van megoldás?

Egy párkapcsolat egyik legkritikusabb pontja a barátoknak való bemutatás. Amíg az ember a szüleit és a családját nem választhatja meg, addig a barátok sokkal inkább letükrözik a személyiségünket, szóval a legtöbb helyzetben egy hatalmas red flag tud lenni egy ilyen konfliktus.

Nyilván azért annak is van jelentősége, hogy a legjobb barát vagy egy távoli haver nem csíp titeket,

mi most viszont megpróbálunk mindkét helyzetre megoldást találni.

Mi állhat a háttérben?

Féltékenység. Sokszor egy barátnő megjelenése felborítja a megszokott hétköznapokat és a közös programok is egyre ritkábbá válnak, ilyenkor pedig a legegyszerűbb a "betolakodó" felet hibáztatni.

Rossz első benyomás. Beszólogatások, megjegyzések, flegmázás – ezek mind-mind rossz benyomást kelthetnek a másikban.

Rossz emlékek. Lehet, hogy valaki olyanra emlékezteted, akit sosem bírt vagy egyszerűen szimpatikusabb volt az ex, mint ti.

Nem mozogtok egy hullámhosszon. Ilyen szerintem már mindenkivel előfordult: meglátott valakit és már az első percben elkönyvelte, hogy az illető nem szimpatikus neki.

Mit tehettek?

Beszéljetek a parneretekkel! Ne rontsatok egyből rá az ominózus barátra, először kérdezzétek meg a pasitokat, hogy mégis mi lehet a baj, vagy kérjétek meg, hogy ő beszéljen először a másikkal.

Beszéljétek meg! Nyilván sokat számít az első benyomás, de attól még nem kell egész életekben utálkozni. Üljetek le és beszéljétek át, hol mentek félre a dolgok.

Próbáljatok meg kicsit visszafogottabbak lenni! Ha valakivel sok a konfliktus, akkor a legegyszerűbb, ha kicsit visszavesztek a nyomulásból és a hangerőből. 

Ha semmi nem működik…

Lehet, hogy minden igyekezet ellenére egyszerűen nincs meg közöttetek a kémia, ilyenkor a legcélszerűbb, ha minimálisra csökkentitek az együtt töltött időt. Azt viszont semmiképp ne csináljátok, hogy rosszakat beszéltek a másikról a háta mögött a pasitoknak! Ezzel csak magatokat minősítitek és amúgy is,

nektek hogy esne, ha valaki szidná nektek a barátaitokat?

Ajánlott cikkek