Sara Geurts

Fájdalmas bőrbetegsége ellenére a divatipar megreformálásáról álmodik a 26 éves Sara Geurts

Még csak 26 éves, de sokkal idősebbnek néz ki. A bőre megereszkedett, mégis bikinire vetkőzik, ha kell, hogy megmutassa: az ő állapotával is lehet teljes életet élni. Sara Geurts egy ritka örökletes betegségben, Ehlers–Danlos-szindrómában szenved, amely a kötőszöveti rendellenességek egyik fajtája.

Krónikus fájdalom, gyakori sérülések, rendszeres műtétek, sérülékeny, sebezhető bőr, pillanatok alatt keletkező véraláfutások, fölösleges bőrredők, sebek a könyökön és a térden. Többek között ilyen tüneteket is produkálhatnak az EDS-szindrómások. Az EDS a kollagén vagy a kollagénnel kapcsolatban álló fehérjék felépítésének, előállításának, feldolgozásának zavarából adódik – írja a Wikipedia –, a tüneteik azonban nagyon eltérőek lehetnek attól függően, hogy milyen típusba tartoznak a betegségen belül.

Objektum doboz
Objektum doboz

A minnesotai lány körülbelül hét éves volt, amikor észrevette, hogy valami nem stimmel vele, és tíz éves volt, amikor diagnosztizálták. Évekig nem volt komolyabb jele a betegségének, de akkor még nehezen tudott megbírkózni azzal, hogy gyógyíthatatlan. Takargatta magát, nehogy valaki bántalmazza szavakkal az állapota miatt. Ahogy telt az idő, és ahogy egyre látványosabbak lettek a tünetei, úgy kezdett egyre többet megmutatni magából. A családja és a barátai is támogatták abban, amit elhatározott: azt vette a fejébe, hogy a divatszakmában fog érvényesülni a betegsége ellenére is.

Fotóival rengeteg embernek adott erőt, hogy fogadják el magukat, lássák meg az életükben és a testükben a szépséget.

Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz

Ő is megszerette önmagát, egyedinek és különlegesnek látja a testét. 

600

Csak száraznak hittétek a bőrötöket? Vigyázat, lehet, hidegallergiátok van!

Ég, csíp, száraz, és egy körömreszelő puha hozzá képest – igen, ilyen egy hidegallergiás keze, merthogy ez a betegség létezik. Mégis vannak, akik csak legyintenek, mondván, túlreagálom a hideget. Pedig jobb, ha megismerkedtek a tünetekkel, több embert érint, mint gondolnátok! A cikk folytatását ide kattintva >>> olvashatjátok.