A pufi amerikai palacsinta nem véletlen olyan népszerű: egyszerű, gyors, könnyű és puha, ráadásul sokkal egyszerűbb vele bánni, mint a mi klasszikus, vékony tésztájú, könnyen szakadó vékony palacsintánknál, így bátran elkészítheti az is, akinek még nincs rutinja a konyhában.
Az amerikai palacsinta mindig jó ötlet: ráérős reggelire, desszertnek vagy uzsonnának is tökéletes, és ha egy kis kakaóporral és vaníliás cukorral megbolondítjuk a tésztát, igazán ellenállhatatlan, illatos tésztát kapunk.
A könnyű tészta titka nem csak az, hogy kevés sütőport és szódabikarbónát teszünk bele, hanem az is, hogy pihentetjük egy kicsit sütés előtt,
de a jó hír, hogy bekeverhető előre is, akár este, és másnap reggel csak sütni kell a kis pufók csodákat.
Ha előre elkészített tésztával dolgozunk, vagy a maradékot eltesszük, és a következő adagot csak később sütnénk, mert hogy csak frissen igazán finom, érdemes egy kis tejjel a természetesen besűrűsödött tésztát hígítani – hibátlan lesz így is!
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!