haj hajszín trend Instagram

4 tipp és a zsíros haj csak egy rossz emlék lesz

Tincseink olyan gyorsan zsírosodnak, hogy minden nap meg kell mosnunk a hajunkat? Pedig nem csak ez a megoldás a problémára – sőt, akár még ettől a fárasztó rutintól is megszabadulhatunk, ha bevetjük az alábbi tippeket!

Kezdjük belülről

Mint a legtöbb külsőnket érintő dolog, úgy hajunk zsírosodása is gyakran „belülről” jön. Az étrendünk nagy hatással lehet erre a problémára, ezért próbáljuk ki, hogy bizonyos ideig kerüljük az olajos, zsíros ételeket, és több rostban gazdag gyümölcsöt, zöldséget fogyasztunk.

Ki tudja, lehet, hogy már ennyi is elég a pozitív változáshoz!

fodrász haj

Beütött a baj? Ha elrontotta a fodrász a frizurátokat, mentsétek meg a helyzetet a tippjeinkkel

Mindannyian szenvedtünk már miatta: elrontott frizurával felállni a fodrászszékből az egyik legparább dolog. Tény, hogy a haj visszanő–- de mindezt olyan lassú tempóban teszi, hogy okkal szorongunk egy félresikerült hajvágás után. Ha viszont már megtörtént a baj, valamit tenni kell. Ezúttal olyan tippeket mutatunk nektek, amik talán enyhíthetik a katasztrófát.

Gondosan válasszuk ki a hajápoló termékeket

Ha végleg le szeretnénk számolni hajunk zsírosodásával, bizony nem lehetünk könnyelműek a hajápoló termékek kiválasztásánál. Kerüljük az olyan samponokat és balzsamokat, amelyek száraz, sérült, töredezett hajra valók, illetve azokat, amelyek ragyogó, fényes tincseket ígérnek. Utóbbiak ugyanis olyan filmréteggel vonják be a hajszálakat, amely használat után valóban fényessé teszi hajkoronánkat, ám sokkal gyorsabban fog zsírosodni tőle.

A cikk folytatásárt keressétek a Ridikül oldalán!