Egyéb kategória

6 hatékony és természetes „gyógymód” tavaszi fáradtság ellen

Az évszakváltás mindenkinek a szervezetét megviseli, különösen akkor, ha még a munkahelyen is sok a stressz és otthon is rengeteg a teendő. Sokszor már délutánra olyan fáradtak vagytok, hogy legszívesebben ledőlnétek a kanapéra, és szunyókálnátok egyet? Az esti programok, legyenek akármilyen izgalmasak, már szóba sem jöhetnek? Ismerős?

vous - 2018.03.25.
6 hatékony és természetes „gyógymód” tavaszi fáradtság ellen

A tavaszi fáradtság azokat sem kíméli, akik kevésbé feszes és megterhelő napirend szerint élnek. Az ayurvéda szerint ugyanis a kimerültséget nemcsak a túlhajszoltság, hanem a megbetegítő gondolatok, érzések is okozhatják, különösen, ha nem vesszük figyelembe a testünk igényeit sem.

Mondok egy példát. 

Én mindig nagyon élvezem a munkámat, és pontosan ebből adódóan hajlamos vagyok túlvállalni és túlhajtani magam, aminek egyenes következménye a kimerültség. Szerencsére vannak olyan eszközeim, amelyek segítségével vagy még időben el tudom kerülni ezt az állapotot, vagy gyorsan helyre tudom állítani testem-lelkem kibillent egyensúlyát

Most megosztom veletek azt a 6 módszert, amelyek tapasztalataim szerint a leghatékonyabb természetes „ gyógymódok” a tavaszi fáradtság és kimerültség elkerülésére vagy kezelésére.

Bízom benne, hogy nektek is segíteni fognak.

1. Mozgás

Ideális esetben a testünknek egész nap állandó mozgásban kellene lennie, ehhez képest sajnos az emberek többsége egyre mozgásszegényebb életmódot folytat. Ha hosszú ideig egy helyben ülünk, az energiaszintünk gyorsan csökkenni kezd, és nagyon hamar elfáradunk. Az ayurvéda is, mint sok más egészségmegőrző program azt ajánlja, hogy

amikor csak lehetőségünk van rá, mozogjunk, vagy legalább mozgassuk át a testünket,

és a lehető legkevesebbet üljünk egy helyben. Ha napközben erre nincs is sok lehetőség, érdemes a reggelt egy kis tornával, jógával vagy más nyújtógyakorlatokkal kezdeni, akár csak 5-10 percben, mert ez hihetetlen mértékben képes egész napra megnövelni az energiaszintünket.

Kertész Kriszta

Kertész Kriszta
Forrás:
Kertész Kriszta

2. Önmasszázs

Nem kell feltétlenül ezreket, tízezreket költeni, hogy élvezhessük a masszázs jótékony hatásait. Az önmasszázsnak bizonyítottan ugyanolyan hasznos élettani hatásai vannak. Az ayurvédikus olajos masszázst, az Abhyangát szintén reggelente érdemes végezni, mert felszabadítja az energiákat és növeli a vitalitást. A tradicionális Abhyangát az egyes testtípusoknak megfelelő gyógynövényeket tartalmazó olajokkal végezhetjük magunkon tetőtől talpig, az arcot és a fejet is beleértve.

Milyen masszázsolajat ajánlok? Melyek a további praktikák! Olvassátok tovább >>> a cikket a blogomon.

Ajánlott cikkek