Egyéb kategória

Nagyi tuti tippje a gyönyörű, ápolt lábfejért és puha sarkakért

Arról erősen megoszlik a szerkesztőség véleménye, hogy mikor mutatjuk meg a lábujjainknak a tavasznak. Vannak, akik szerint ez hónapfüggő, mert el sem tudják képzelni magukat csupasz lábujjakkal áprilisban. Vannak, akik szerint ez inkább az időjárás döntése, nem pedig az övék. Egy dolog azonban biztos: ha már mutogatjuk a lábainkat, előbb tegyük őket rendbe (ha eddig nem tettük volna). Az egyik tuti megoldás, ha a nagyi tippjét követjük.

vous - 2018.04.11.
Nagyi tuti tippje a gyönyörű, ápolt lábfejért és puha sarkakért

A burgonyáról tudjuk, hogy tele van C- és D-vitaminnal, fehérjével, ásványi anyagokkal. Jelentős mennyiségben tartalmaz vasat, káliumot és magnéziumot. Mivel könnyen eltelít, ezért a diétás étrendbe is jól beilleszthető – persze, az elkészítés módja nagyon nem mindegy. Amikor már kicsírázott, vagy zöld foltok jelentek meg rajta, akkor ne fogyasszátok.

A krumpli azonban nemcsak belülről szépíthet, hanem kívülről is. Készíthetünk belőle például arcpakolást, de ha jobban belegondoltok: ami az arcotokon működik, az valószínűleg a többi bőrfelületen is hat. Például a lábotokon!

15 perces krumplis arcpakolás

  • 2 krumpli reszelve
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál méz

Krumplis lábfürdő

Só nélkül főzzetek meg néhány szem burgonyát, majd a főzővízben passzírozzátok szét, ha már puhák. Hagyjátok egy kicsit hűlni, majd a langyos pépet tegyétek egy lábáztatónak is használt lavórba, és „áztassátok” benne a lábatokat 10-15 percig.

Burgonyás „dörzsi”

Vágjatok félbe egy burgonyát, majd tengeri sóba mártsátok. Az így elkészített eszközzel finoman dörzsöljétek végig a lábfejet és a sarkakat. Érdemes ezt a műveletet a tusolóban vagy a fürdőkádban végezni, hogy utána langyos vízzel le tudjátok mosni a lábaitokat. Ha ezzel megvagytok, krémezzétek be, és húzzatok rá pamutzoknit. Pihe-puha lábaitok lesznek.

Van még tippetek? Osszátok meg velünk!

takács nóra norie

Takács Nóra: Gyerekkori praktikával készítsetek rusztikus nyári lakásdekort

Mi mindent lehet készíteni burgonyából! Nemcsak finomságokra gondolok, hanem például tökéletes szem alatti karikák ellen is, krémet is csinálok belőle néha, és nyomdának sem utolsó. Hogyan készíthetsz tökéletes formát belőle? Most mindent megmutatok!

Ajánlott cikkek