Egyéb kategória

13 kihagyhatatlan desszert – egyszerűen, de nagyszerűen

Édesség nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Nincs az a közös ebéd vagy vacsora, amit ne koronázna meg pár édes falat, vagy a délutáni kávéból ne kerekedne ünnepi pillanat egy jóféle sütivel. Sokan tartanak a házi cukrászkodástól, pedig egyszerűen is készülhetnek mennyei desszertek, most 13 verhetetlen kedvencet mutatunk.

vous - 2018.04.13.
13 kihagyhatatlan desszert – egyszerűen, de nagyszerűen

Legyen az csokis, gyümölcsös, túrós, mákos, klasszikus vagy modernebb, krémes puding vagy omlós linzer, ropogós keksz vagy selymes mousse, mindenkinek más a kedvence, és ez így is van jól, sőt, akár többfélét is kedvelhetünk, de az biztos, hogy mindenkit megvidámít egy jóféle desszert.

Sokan tartanak azonban a különféle sütiktől és krémektől, és annyi igazság van is a félelmek mögött, hogy a cukrászat komoly szakma, és a profik tényleg csodákra képesek, de azért vannak egyszerű és gyors, otthon is könnyedén elkészíthető édes finomságok.

Az édességek viszont annyiban különböznek a laza konyhai kratívkodástól, hogy mindig érdemes hozzájuk egy kipróbált és bevált alaprecept, ennek nyomán persze már variálhatunk rajtuk fűszerezésben, összetevőkben, de itt fontosak az arányok és sokszor a sütési idők és hőfokok. A most következő kedvencek ilenek, és eddig még mindig sikert arattak!

csokis-palacsintatorta1

Szemtelenül egyszerű, de ellenállhatatlan: csokis-mascarponés palacsintatorta

Egy jóféle palacsintával sokmindenkit levehetünk a lábáról, no de egy csokis palacsintatortával egyszerűen mindenkit. Ha pedig csavarunk rajta egy kicsit, és nem a töltelék csokis, hanem maga a palacsinta, akkor ráadás elképesztően mutatós is lesz.

Túrós pite áfonyával

Egy igazi klasszikus, de kicsit felfrissítve, nagyon egyszerűen, szemvidító és mennyei finom. Áfonya helyett málnával, más gyümölccsel is bátran kipróbálható, mindenhogy mennyei!

Csokis lasagne

Ez is egy sütés nélküli édesség, nagyon csokis, csábítóan krémes, elronthatatlan, pohonegyszerű, és biztos, hogy osztatlan sikert arat.

Forrás:
Hajós Ágnes

A cikk folytatását és a recepteket keressétek a Cookta oldalán!

Ajánlott cikkek