Egyéb kategória

Kihagyhatatlan angol klasszikus Posh Spice tiszteletére: így készül a Viktória-torta

Egyszerűségében tökéletes és nemes, igazán királynői torta, amit nemcsak hogy Viktória angol királynőnek készítettek, de a legenda szerint annyira szerette, hogy minden délután evett is belőle egy szelettel a délutáni tea mellé, Angliában pedig a mai napig kihagyhatatlan klasszikusnak számít.

vous - 2018.04.17.
Kihagyhatatlan angol klasszikus Posh Spice tiszteletére: így készül a Viktória-torta

A Viktoria Sponge Cake vagy Viktoria Sandwich néven ismert sütemény egy nagyon egyszerű vaníliás kevert tészta, az úgynevezett egyensúly tészta sütőporos változata, amelybe egyenlő arányban kerül liszt, tojás, vaj és cukor.

A különlegessége pedig éppen a sütőpor volt, amit 1843-ban kísérletezett ki egy angol úriember, bizonyos Alfred Bird, és ezzel forradalmi újítást hozott a cukrászatba.

spice girls

Victoria Beckham mikrofonját rendszeresen kikapcsolták: 18 meglepő tény a Spice Girlsről 

A Spice Girls minden idők egyik legsikeresebb lányegyüttese – írhatnám, hogy minden ember be tudja azonosítani őket, de sajnos nem így van! (Ne is kérdezzétek!) De ti bizonyára kedveltétek a lánybandát, ezért is kattintottatok most ide. Hoztunk is 18 érdekes tényt a Spice Girlsről.

Az amúgy nehézkes és nehezen kezelhető tészta így sokkal könnyedebbé vált, magasabb és levegősebb lett, a benne lévő vajnak köszönhetően pedig illatos és puha. Az új szenzáció, tehát a sütőpor nagyszerűségét kívánták demonstrálni. 

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért és a királynői receptért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek