Egyéb kategória

Scone, az egyszerű, de nagyszerű angol sütemény

Ezerarcú sütemény a scone, sósan és édesen is készülhet, és igazi klasszikus kelléke volt a híres 5 órai teázásoknak. Ma már inkább uzsonnára és reggelire fogyasztják ezt a praktikus, sütőporral készülő vajas péksüteményt, aminek nagyon gyors és egyszerű az összeállítása, és sütéssel együtt bő fél óra alatt elkészül.

vous - 2018.04.21.
Scone, az egyszerű, de nagyszerű angol sütemény

A scone leginkább a mi pogácsánkhoz hasonlítható, csak jóval egyszerűbb tésztával, amit épp csak össze kell dolgozni, nem szabad dagasztani vagy túlságosan kidolgozni, mert akkor nem jön fel sütésnél.

Klasszikusan édeskésen készül, és vajjal, krémsajttal, lekvárral fogyasztják péksütemény gyanánt,

de gazdagítható aszalt, friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel, csokival, darabolt csonthéjasokkal, és akkor már házias süteményként is jól megállja a helyét.

Mivel a tészta összeállítása 5 perc, a formázása sem sokkal több, a sütése pedig 15 perc alatt megvan, ezért hétvégi reggelinek is szuper, de piknikre, uzsonnára is ideális. A tésztája könnyű és puha, amibe most egy kis málna és fehér csoki is került, így pedig már igazi sütiként is tálalható, extra friss gyümölccsel és tejszínnel tálalva egészen mennyei!

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek