Egyéb kategória

A stressz megváltoztathatja a személyiségeteket – így védekezzetek ellene!

A stressz olyan, mint egy modern kori pestis – mindent megmérgez, terjed, mint a gomba, és úgy tűnik, gyakorlatilag az életünk minden területére bekúszik. Friss kutatások szerint akár még a személyiségünket is megváltoztathatja, ha sokat vagyunk stresszes helyzetben. Szerencsére védekezhetünk ellene.

vous - 2021.04.23.
A stressz megváltoztathatja a személyiségeteket – így védekezzetek ellene!

A stressz már annyira körülölel bennünket, hogy a mindennapjainkba is beleszól, megváltoztatja az általános közérzetünket, és az érzelmeinkbe is beleszól – mérgesek, frusztráltak és idegesek lehetünk tőle. Szerencsére védekezhetünk az ellen, hogy a személyiségünket is teljesen megváltoztassa, kövessük ezt a néhány lépést, és máris ügyesebben kezelhetjük.

Első lépés: jöjjünk rá, mi okozza a stresszt

A legfontosabb az, hogy meg tudjuk mondani, az életünk mely pontja az, amely extrém mennyiségű nyomást helyez ránk. Enélkül ugyanis nem sok mindent tudunk tenni ellene. Ha sikerül azonosítani, hogy mitől stresszelünk, már elkezdhetjük keresni a megoldást: ha olyan dologról van szó, amit elkerülhetünk, akkor tegyük meg, ha viszont olyanról, amit kénytelenek vagyunk elviselni (ilyen például a munka), akkor keressünk olyan aktivitásokat, amelyek megnyugtatnak a stresszfaktor után.

A cikk folytatását ide kattintva elolvashatjátok a Ridikül oldalán. 

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek