Egyéb kategória

Helló, szandálszezon! – így készítsétek fel a lábaitokat a nyárra

Idén nem sokat teketóriázott a nyár, a csizmát és a télikabátot levéve szinte rögtön előkerülhetett a napszemüveg, a nyári ruhák és a szandál is. A kivágott lábbelik viselésére pedig nem árt, ha felkészítjük a lábunkat, hiszen hosszú hónapokat töltöttünk vastag harisnyákban, zoknikban és bakancsokban. Lássuk, hogy mivel frissíthetjük fel a lábainkat a szandál- és papucsszezonra.

vous - 2018.04.29.
Helló, szandálszezon! – így készítsétek fel a lábaitokat a nyárra

Hidratáljunk

Ez persze nemcsak a nyári időszakot megelőzően, hanem egész évben fontos. Ahogy öregszünk, a lábunkon lévő bőr is veszít a természetes olajokból, a szükséges nedvességtartalmából, amit pótolnunk kell, ha nem szeretnénk száraz, kirepedezett lábakat. Szandálban ráadásul fokozott veszélynek vagyunk kitéve, ha a megrepedt bőrünkbe szennyeződések jutnak, így minden fürdés után alaposan krémezzük be a lábunkat egy megfelelő lábápolóval.

Használjuk a sarokreszelőt

Az állandó hidratálás sem tudja teljesen megakadályozni, hogy igénybe vett lábainkon, sarkainkon a bőr elkezdjen megvastagodni. Így gondoskodnunk kell róla, hogy rendszeresen eltávolítsuk a sarkainkról a száraz bőrt. Zuhanyozás után töröljük szárazra a lábainkat, és használjunk habkövet (mindig azt válasszuk a fémreszelők helyett) az elhalt hámsejtek eltávolítására. Miután végeztünk, alaposan krémezzük be a lábainkat, majd húzzunk fel éjszakára egy pamutzoknit, amely segít megtartani a nedvességet. Ha nagyon kiszáradtak a sarkaink, a bőr puhításához citromlevet is használhatunk.

A cikknekitt még koránt sincs vége, a folytatást keressétek ITT

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek