Rebarbara eper május friss gyümölcs

Május legjobb friss alapanyagai – és mind diétás!

Szezonális alapanyagokat enni sokszorosan érdemes, és május a szerelem mellett a burjánzó zöldek, kedvenc gyümölcseink és a harsogóan friss zöldségek hónapja is, amelyekből bűntetlenül és bármennyit ehetünk, a szervezetünk hálás lesz érte.

Bár ma már szinte minden zöldség és gyümölcs beszerezhető egész évben bármikor fagyasztva, de akár frissen is, mégis érdemes figyelni a szezonalitásra, vagyis arra, mi érik éppen, mi az, ami helyi és friss, mert így

  • garantáltan friss zöldéghez és gyümölcshöz jutunk, magasabb vitamintartalommal
  • szezonban természetes körülmények között érnek tökéletesre az alapanyagok, így ízletesebbek is
  • segítjük a helyi termelőket, hazai gazdálkodókat
  • nem száz vagy ezer kilométerekről utaztatott, a környezetet a szállítással szennyező alapanyagokat használunk
  • a helyi azért is jobb és olcsóbb, mert a szállítás költségei nem terhelik, vagyis ha termelői piacon vesszük a szezonális alapanyagokat, akkor nagy eséllyel pénztárcabarátabb áron jutunk hozzá a szezonális zöldséghez és gyümölcshöz

Míg eddig az újhagyma, a retek, medvehagyma hozott csak frissességet a konyhába, májusban már igazán nem panaszkodhatunk, a meleg és napfényes napok gyarapodásával jönnek az igazi tavaszi, nyáreleji kedvencek, alakbarátak, frissek, könnyűek, imádnivalóak.

A cikk folytatásáért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos