Egyéb kategória

Az aprócska Lajos herceg is csatlakozott a divatforradalomhoz

Öt évvel ezelőtt szörnyű tragédia történt: egy nyolcemeletes ruhagyár omlott össze. A Fashion Revolution (Divatforradalom) arra hívja fel a figyelmünket, legyünk kíváncsiak arra, kik készítik a ruháinkat, milyen körülmények között. A kampányban a pár napja született Lajos herceg is részt vett.

vous - 2018.05.01.
Az aprócska Lajos herceg is csatlakozott a divatforradalomhoz

Emlékeztek arra a takaróra, amelybe Katalin hercegné bugyolálta az akkor még nevenemvolt Lajos herceget? A G H Hurt & Son nevű brit vállalkozás 1912 óta készít kötött sálakat és kendőket, 1948 óta pedig a királyi kötött babatakarók is tőlük kerülnek ki. II. Erzsébet királynő Károly herceget csomagolta a pihe-puha nottinghami kendőbe, később Diana hercegné mutatta meg Vilmost és Harryt is a kameráknak a csodás babatakaróban. Katalin hercegné is ezt a céget választotta, amikor György herceg megszületett, azóta Sarolta hercegnő és most Lajos herceg is ugyanazt a kendőt „viselte”.

A cég meg is mutatta, kik készítik a takarókat. Van olyan, aki 47 éve (!) dolgozik a cégnek, és büszke arra, amit csinál.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Hasonló kisvállalkozásokat érdemes támogatni itthon is. Keressétek a magyar alkotókat, tervezőket, cégeket, kérdezzétek meg, hol gyártatnak, milyen anyagból dolgoznak. Ismerjétek meg, mit vásároltok, és szeressétek azt, amit megvesztek.

Fashion Revolution Hungary

Magyar tervezők mutatták meg, kik állnak a márkájuk mögött

Ti tudjátok, ki készíti a ruháitokat? Hol dolgoznak? Milyen körülmények között? Egyszerű kérdések ezek, a legtöbb esetben mégsem tudunk rájuk válaszolni. Pedig a ruhadarabjaink mögött sokszor nem egy, hanem sok-sok ember áll. Minél nagyobb egy márka, annál több.

A cikket és a videót ide kattintva nézhetitek meg.

Ajánlott cikkek