Egyéb kategória

B mint bogrács: paprikás krumpli kiadósan és nagyon gazdagon

A bográcsozás mostanában a divatos grillezés miatt talán kissé kiment a divatból, pedig tavasztól őszig az egyik legjobb szabadtéri közös program lehet családilag, barátilag. Jó társaságban közösen főzni, egyetlen edényben egy jó kis fűszeres és kiadós egytálételt elkészíteni, együtt kanalazni a forró finomságot és közben sztorizni, beszélgetni – igen, ez valóságos program.

vous - 2018.05.02.
B mint bogrács: paprikás krumpli kiadósan és nagyon gazdagon

A bográcsozásban az is jó, hogy át lehet adni a vezető szerepet a férfiaknak, rájuk bízni a tüzet, a fakanalat és a tűzközeli füstös és izzasztó munka dandárját, és a háttérben a kezük alá dolgozni előkészítve az alapanyagokat, fröccsöket gyártva.

Mivel a bográcsban leginkább pasisabb, magyaros fogások készülnek, szívesen is magukra vállalják a séfséget,

legyen szó gulyásról, pörköltről, slambucról, babgulyásról, lecsóról vagy éppen egy gazdag paprikás krumpliról, de valójában bármilyen egytálétel megfőzhető bográcsban.

Az alábbi gazdag paprikás krumpli azért ideális, mert zöldséges és húsos is, így kiadósabb és nem olyan nehéz, viszonylag gyorsan elkészül, hiszen a húsféléknek nem nulláról kell megfőniük, viszont gazdagabb, mint egy "sima" paprikás krumpli. Ízlés szerint hagyhatjuk levesesebbra vagy sűrűbbre, tálaláskor pedig kínálhatunk mellé tejfölt – a füstös ízek miatt remekül passzol hozzá!

A cikk folytatásáért kattintstok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek