Egyéb kategória

5 csillagos desszert: isteni és könnyű csokimousse 2 alapanyaggal – új technikával

A selymes és lágy csokihab a legkényeztetőbb desszert, és sokan bonyolultnak is gondolják, de igazából nagyon egyszerű, csak egy kis technika és jó minőségű csoki kell hozzá. Ötcsillagos desszert, a jelszó pedig: a legegyszerűbb a legjobb. Ennél csokisabb és könnyebb desszert nem létezik, csak csokoládé és víz kell hozzá, jó, még egy harmadik is: levegő!

vous - 2018.05.03.
5 csillagos desszert: isteni és könnyű csokimousse 2 alapanyaggal – új technikával

Az alaprecept bámulatosan egyszerű, egyféle csokival is működik, de többfélét is rétegezhetünk, és a rétegeket ízesíthetjük is, így a beharangozott 2 alapanyag növekszik. Ennek ellenére érdemes játszani és kipróbálni sokféle módon: kevés csili, fahéj, vanília-kivonat hozzáadásával, ropogósabb rétegekhez pirított és aprított csonthéjasokkal érdemes gazdagítani. De ettől még az alapkoncepcióval ténylegesen csokoládé és víz keverékével készül, elképesztően finom és végtelenül egyszerű.

Érdemes jobb minőségű csokival készíteni, mert itt ez a kulcsfontosságú alapanyag, szóval tortabevonóval nem működik, de megfizethető, igényesebb csokival mesefinom lesz, akár egyféléből, akár többféle csokoládéból készítjük.

A videón jól követhető a készítés menete, alatta pedig jön a részletes recept – 3 féle csokira

Objektum doboz

A cikk folytatását és a receptet keressétek a Cookta oldalán!

Ajánlott cikkek