Egyéb kategória

Tüzes, csípős csirkecombok omlósan, zseniális amerikai páccal

Az úgynevezett "jerk" csirke egy Amerikában nagyon kedvelt és karibi, pontosabban jamaikai gyökerekkel bíró csípős és tüzes pácolt hús, ami készülhet bármilyen húsfélével, de legnépszerűbb a csirkés változat. A pác tele van fűszerekkel, csípős, édeskés és citrusos egyszerre, sütőben és grillen is készíthető, a hús maga pedig istenien omlós és szaftos.

vous - 2018.05.04.
Tüzes, csípős csirkecombok omlósan, zseniális amerikai páccal

A ma már világszerte ismert jerk chicken a Karib-szigetekhez kapcsolódik, pontosabban Jamaikához, és az ott találkozó kultúrákhoz, konyhákhoz. A szigeten élő brit, holland, francia, spanyol, portugál betelepülők, az indián őslakosok és az afrikai rabszolgák találkozásának köszönhetjük, és eredete az 1600-as évekig visszavezethető. Maga az elnevezés a spanyol charqui szóból ered, ami érleltet jelent,

ez változott az évek során jerkre (ejtsd: dzsörk), és egy csípős, nem csak csilis, hanem rengeteg fűszerrel telepakolt izgalmas pácolt fogást takar.

Egyszerre édes, citrusos és csípős, a friss csili mellett lime, fokhagyma, gyömbér is van benne, az édeskés aromákat a méz és a ketchup adja, a telt ízeket pedig a szerecsendió és a fahéj, egyszerű, egészséges és alakbarát. Bár messzi, távoli és egzotikus vidékről való recept, nincs benne semmilyen beszerezhetetlen alapanyag, a lime helyett készíthetjük citrommal is, úgy is isteni lesz, akár sütőben, akár grillen sütjük.

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek