kiégés

4 egyszerű lépés, amivel megelőzhető a kiégés

Sokan gondolják, hogy azzal tesznek jót, ha sokat dolgoznak, sokáig – és minél többet dolgoznak, annál sikeresebbek lesznek. Viszont ez könnyen vezethet a kiégés jelenségéhez, ami miatt pedig képtelenekké válhatnak elvégezni a számukra kijelölt feladatokat. Nem beszélve arról, hogy milyen mértékben romolhat az életminőségük a kiégés következtében. Mutatjuk, így előzhetjük meg a kiégést 4 egyszerű lépéssel.

„Az első lépés, hogy felismerjük, túl gyorsan akarunk túl sokat, és ennek lehet, hogy nem lesz jó vége” – mondta Lauren Gentile klinikai szakpszichológus.

 Azok az emberek, akik a kiégéstől szenvednek, valószínűleg arra kényszerítik magukat, hogy még akkor is folytassák a munkát, akkor is hajtsanak, amikor nem kellene, amikor a munka helyett inkább önmagukkal, a saját magánéletükkel és egészségükkel kellene foglalkozniuk

 – tette hozzá a szakember. 

Megelőzhető azonban a kiégés, illetve ha már megtörtént, azért menthetjük azt, ami menthető ezeknek az egyszerű lépéseknek a megtételével. Íme!

kiégés
kiégés
Forrás:
iStock.com/shironosov

1. Menjünk el nyaralni

Ez nagyon nyilvánvaló megoldásnak tűnhet, de azoknak, akik hajtanak, talán eszükbe sem jut, hiszen az kiesés lenne a munkafolyamatokból.

A cikk folytatását keressétek a Ridikül oldalán!