Egyéb kategória

Evan Rachel Wood – A nő, aki megbabonázta Marilyn Mansont… és össze is jött vele

Mindössze 30 éves, de már sok-sok film, minimum két ütős sorozat van a háta mögött. Evan Rachel Woodot sokan csak a Westworld Doloreseként ismerik, pedig érdemes nemcsak innentől kezdve követni a munkásságát, hanem vissza is forgatni az idő kerekét.

vous - 2018.05.11.
Evan Rachel Wood – A nő, aki megbabonázta Marilyn Mansont… és össze is jött vele

#lindsaylohan

Előfordul, hogy összehasonlítják kortársával, Lindsay Lohannel, aki szintén vörös hajjal, gyerekszínészként kezdte pályafutását, de nagyjából ennyiben ki is merül a kettejük közötti hasonlóság. Míg Lndsay Lohan 31 évesen számtalan balhé, szétcsúszott, majd valamennyire összetákolt életet tudhat magáénak, Evan Rachel Wood túlélte a hollywoodi gyerekszínészeket fenyegető nehézségeket,

eddigi pályája csúcsán van, és bőven van még benne tartalék.

Így nézett ki 6 évesen, ekkor kezdett el színészkedni:

Objektum doboz

Objektum doboz

Így festett 15 éves korában:

Objektum doboz

Objektum doboz

#indie

Olyan családban született, ahol a filmezés teljesen természetes volt: édesanyja színésznő, rendező, színi oktató, édesapja színész, énekes, színházigazgató, darabíró. A gyerekkori színészkedés után fiatal felnőttként (nem mintha most annyira idős lenne) inkább a kevésbé jól fizető és a kisebb közönséget vonzó, viszont annál kockázatosabb független filmek felé vette az irányt. Ezek sokat hozzátesznek ahhoz, hogy komolyan vegyenek valakit a későbbiekben. Bejött? Bejött!

Objektum doboz

#bowie

Utólag nehéz elhinni, hogy kislányként nem mert pizzát rendelni telefonon, olyan szégyellős volt, most pedig nemcsak színészkedik, hanem énekel is. David Bowie volt az az ikon, aki inspirálta, aki elindította az úton.

Objektum doboz

Objektum doboz

#dita

Dita von Teese neve egyet jelent a szexuális vonzerővel. A burlesque királynője. Ha hiszitek, ha nem, a szexiség, a sikeresség sem elég, hogy megmentsen egy kapcsolatot, ha megjelenik a harmadik. A férfi Marilyn Manson volt, a gaz csábító pedig a 18 éves Evan Rachel Wood. A férfi 18 évvel volt idősebb nála, és azért találkoztak, mert Evan szerepelt az egyik videóklipjében. 2006 és 2010 között voltak együtt, közel kerültek a házassághoz, de többször is szakítottak, kapcsolatukat a szeretetteljes és egészséges szavakkal jellemezték, ami nem az első, ami eszünkbe juthatott, egy olyan pasiról, aki az egész életét halloween jelmezben tölti. De hittünk nekik. Később Evan Rachel Wood hibának minősítette a kapcsolatot. Ennyit a hitünkről.

Objektum doboz

#hang

„A démonok örökre ott maradnak veled, de ha felhasználod az energiáid arra, hogy valami kreatívat alkoss, úgy érezheted, hogy semmi sem történt hiába. Ez az egyetlen módja a megbékélésnek” – jelentette ki egy alkalommal Evan Rachel Wood, aki nemcsak az énekhangját találta meg, hanem az őszinte, erős nő hangját is, amire szüksége is volt. A színésznőt kétszer is megerőszakolták (erről itt írtunk korábban). A világon nagyon sok nő élt át hasonlót, a színésznő azért szólalt fel, mert az egyik legnagyobb segítség számukra, ha beszélhetnek a történtekről, és ha tudják, nincsenek egyedül.

Objektum doboz

A 2017-es Golden Globe-gála után sokat cikkeztek arról, miért jelent meg szmokingban. A színésznő Instagram-oldalán magyarázta el, hogy semmi baja sem a ruhákkal, sem a szoknyákkal, egyszerűen a fiatal lányoknak tudniuk kell azt, hogy van választási lehetőségük. És merjenek is kiállni a választásaik mellett.

Objektum doboz

vous interjú turánkszi emőke

Szomjazom a spoilerekre: ezért imádom tudni előre, hogy mi történik a sorozatokban

Az a generáció vagyunk, akik élnek-halnak a sorozatokért. Van, aki már függő, míg más csak apró falatokban majszolja a trendi sorozatokat. Egy azonban közös a két táborban: a spoiler. A legtöbben kerülik, mert ez bűnös dolog – én azonban szomjazom rá, imádom a spoilereket.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek