Egyéb kategória

Ezt a három akupresszúrás pontot nyomkodjátok, ha fáj a fejetek!

Az akupunktúra és akupresszúra valahol a keleti és a nyugati orvoslás határán helyezkedik el: még mindig nem számít nyugati megoldásnak, de van tudományos háttere, és megmagyarázható, miért hat. Nem kell azonban akupunktőrhöz járnunk ahhoz, hogy kihasználhassuk az előnyeit: szakértők szerint ezt a három pontot nyomkodjuk, ha fáj a fejünk, azonnal elmúlik tőle.

vous - 2018.05.14.
Ezt a három akupresszúrás pontot nyomkodjátok, ha fáj a fejetek!

Az akupunktúra és az akupresszúra között egyetlen különbség van: előbbit tűvel csinálják, utóbbit pedig egyszerű masszírozással, pontosabban a meghatározott pontok nyomásával. Mindkettő a kínai orvoslás legnépszerűbb fajtái közé tartozik, és célja, hogy gyógyszerek nélkül, minél természetesebben találjunk megoldást az egészségügyi problémáinkra. A fejfájásra például az alábbi akupresszúrás pontok stimulálását ajánljuk.

Völgymeredély

A völgymeredély a hüvelykujjunk és a mutatóujjunk találkozásánál található, az egyik legnépszerűbb akupresszúrás pont. Ezt még talán azok is ismerik, akik egyáltalán nem ásták bele magukat a kínai orvoslás mélységeibe. A völgymeredély akupresszúrás pontot nagyjából tíz percig nyomjuk, enyhén, de azért határozottan, ezzel az idegrendszer olyan részeit stimulálhatjuk, amelyek enyhíthetik a fejfájást.

Objektum doboz

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást IDE kattintva elolvashatjátok. 

Ajánlott cikkek