Egyéb kategória

Mezítláb sétálni, futni, boldognak lenni – kötelezővé kéne tenni!

Te szoktál nyári nap mezítláb járni a fűben? Olyan jó, nem? Olyan kellemes langyos, selymes. Számomra egy igazi stresszkezelés. Olyan selymes a léleknek, mint a lábamnak. Aztán leülök, és nézem az apró bogárkákat, érzem  a fű és a föld megnyugtató illatát és tudom, a természetben megtalálom az élet csodáit.

vous - 2018.05.15.
Mezítláb sétálni, futni, boldognak lenni – kötelezővé kéne tenni!

Szerintem az egyik legjobb dolog a nyárban a mezítlábas kerti séta. De nem csak szerintem. Emlékezz csak vissza a Micsoda nőre! Ugye-ugye? A kedves, de kemény üzletember, akit a lány rávesz egy kis lazításra, és a parkban mezítláb pihengetnek. Munkaidőben. Kész botrány. Pedig legalább oldja a stresszt, növeli a boldogság érzését. Akár kötelezővé is lehetne tenni, nem?

Forrás:
Youtube

És nézzük csak tovább…. A tengerparti séta a homokban? Jó, nem amikor éget a homok, de mondjuk kora reggel. Vagy naplementekor. Ugye milyen jó? És mennyire más izmokat mozgat meg egy mezítlábas séta, mint a magassarkúban tipegés!

séta

Fenébe a cipővel! A mezítláb járás 5 meglepő előnye

Manapság már egyre kevesebbet járunk mezítláb – nem is csoda, kész csatatér a talaj, senki nem akar törött üvegben, vagy egyéb veszélyes hulladékban lépkedni. Ha viszont van lehetőségetek olyan helyen mezítláb járni, ahol ez a veszély nem fenyeget, akkor tegyétek, ugyanis rengeteg egészségügyi előnye van annak, ha néha eldobjátok a cipőt, és mezítláb járkáltok inkább!

A teljes cikkért kattintsatok IDE

Vagy ott van például a mezítlábas futás! Nemcsak egyre népszerűbb de akár olimpiát is lehet nyerni mezítláb futva. Tudtad ezt? Abebe Bikila, 1960-ban új olimpiai csúcsot állított fel maratonfutásban – ráadásul mezítláb. 

Azért persze ne legyünk meggondolatlanok! Van olyan helyzet, amikor érdemes kerülni a mezítlábazást. Kiknek kell mindenképp vigyázni? Először is a gyerekeknek érdemes megtanítani, hogy mire nem szabad lépni. Így jelentősen csökkenthető a balesetveszély. Ugyanakkor valljuk be őszintén, a legtöbb gyerek alig várja, hogy levegye a cipőjét.

A cukorbetegeknek is fokozottan érdemes figyelniük, akiknek egyrészt a betegség miatt sokszor kialakul egy talpfájdalom, másrészt a sebeik nehezebben gyógyulnak. Illetve a vérzékeny betegeknek is érdemes kerülni ezen hobbit és de akik vérhígitót szednek, azoknak is nagyon kell figyelniük.

Mindenesetre, ha nem érintenek ezen betegségek, és szeretnéd kipróbálni az érzést, de nem akarsz futkározni, vagy épp félsz az éles kagylóktól, kövektől, ideje kipróbálnod a mezítlábas élményparkok egyikét. Mondjuk Tabajdon.

Ha pedig végképp nehezen veszed rá magad a mezítlábas lazításra,

legalább tedd be a DVD lejátszódba a nagy klasszikust, a Mezítláb a parkbant. A fiatal Robert Redford sok mindenért kárpótol, ígérem! 

Ajánlott cikkek