Egyéb kategória

Ezeket a szabályokat illik betartani, ha babalátogatóba mész!

Egy kisbaba érkezése nemcsak a szülőket, de a rokonokat, barátokat is izgalomban tartja. Amikor megérezik a hír, hogy világra jött a kicsi, nehéz kivárni, hogy közelebbről szemügyre vehessük. Sokan nem is tudják, de a babalátogatásnak is vannak íratlan szabályai, amiket illik betartani a baba és a mama érdekében.

vous - 2018.05.22.
Ezeket a szabályokat illik betartani, ha babalátogatóba mész!

Türelem! Várd ki az idejét!

Lehet, hogy Katalin hercegné szülés után pár órával full sminkben, tökéletes szettben integet a fotósoknak, de ne felejtsük el, hogy ez a valóságban nem így megy. Az újdonsült anyukának időre és nyugalomra van szüksége, hogy kipihenje a szülést, valószínűleg nem arra vágyik, hogy sorban álljanak a látogatók a kórház folyosóján. Az első hat hetet gyermekágyi időszaknak nevezik, ennyi időre van szükség, hogy az anya testileg és lelkileg regenerálódjon, összeszokjon a babával, ilyenkor csak a szűk családnak illik látogatóba menni.

Persze, ez nem törvényszerű, de inkább várjuk, még hívnak, az anyuka tudni fogja, kit és mikor szeretne látni.

Objektum doboz

Csak egészségesen!

Evidensnek tűnik, de muszáj megemlíteni. Csak és kizárólag makkegészségesen menjünk újszülött csecsemő közelébe, még akkor sem érdemes kockáztatni, ha csak éppen nem érezzük magunkat túl jól. Ki tudja, lappang-e bennünk valami. Máskor ártalmatlannak tűnik pár tüsszögés vagy torokkaparás, de egy fejletlen immunrendszerű baba könnyen elkaphat bármit. Amit pedig szintén muszáj észben tartani: KÉZMOSÁS! Ugye ezt magyarázni sem kell?

Objektum doboz

Megfogjuk vagy ne?

Egy újszülött nagyon törékeny, nem mindegy, hogyan tartjuk, van, hogy még az újdonsült anyuka is bizonytalan, jól csinálja-e. Tartsuk tiszteletben, ha nem szeretné, hogy kézbe vegyük a kicsit. Ha mégis felvesszük, legyünk vele óvatosak, beszéljünk halkan mellette, ne használjunk erős parfümöt, ne dohányozzunk közvetlenül érkezés előtt, mert a hangokra, intenzív illatokra, ingerekre érzékeny lehet a kisbaba. Ne puszilgassuk, főleg ne a kezét, hisz azt veszik a legtöbbször a szájukba, így is könnyen átadhatunk valamilyen bacit. Érezzük, mikor kell visszaadni, ha elkezd sírni vagy nyűgös, ne akarjuk nyugtatni, adjuk vissza az anyukájának.

Objektum doboz

A nagy testvér

Természetes, hogy egy kisbaba érkezésekor minden figyelem rá szegeződik, de ha van nagyobb testvér a családban, róla sem szabad elfeledkezni, ha látogatóba érkezünk. Vigyünk neki is ajándékot, beszélgessünk vele, érezze, hogy vele is törődnek, így ő is könnyebben elfogadja az új családtagot.

Objektum doboz

Lépj le időben!

Nem mindegy, milyen kapcsolatban vagyunk a családdal, mert lehetséges, hogy épp arra vágyik az anyuka, hogy valaki segítsen a házimunkában, figyeljen a babára, amíg alszik egy kicsit, vagy csak beszélgessen vele kicsit, hogy ne csak egész nap a babával gügyögjön. DE ha nem mi vagyunk ezek az emberek, érezzük, hogy mikor kell mennünk. Egy újszülött átlagosan kétóránként táplálkozik, ezért a látogatásod valószínűleg két etetés közé lett beiktatva. Egy óránál ne maradj tovább, az intim percekben hagyd magára a babát és a mamát.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek