Batata harra libanoni sült krumpli

Batata harra, az isteni mediterrán sült krumpli

Ki ne szeretné a sült krumplit? Csak úgy nassolni vagy köretnek is a legnépszerűbb ételek egyike, de őszintén szólva a klasszikus olajban süt változatnál sokkal több rejtezik benne. Aki megkóstolja ezt a fűszeres és izgalmas mediterrán sült krumplit, biztosan egyetért majd ebben!

A batata harra a kelet-mediterrán libanoni konyha egyik kedvence, szó szerint fűszeres krumplit jelent, abbahagyhatatlanul finom, a helyiek előételnek, snacknek is gyakran készítik mártogatósokkal, de köretnek is tökéletes.

A ropogósra sült krumplit egy fokhagymás-citromos gezemicében átforgatják némi fűszerrel, majd serpenyőben még pár percet sütik, ettől új szintre lép a krumpli, ráadásul tényleg pofonegyszerű ez a kis plusz, és egyszerűen isteni lesz.

Vannak, akik olajban, mások sütőben sütik elő a krumplit, mindkettőnek van előnye és hátránya: ha forró olajban sütjük, gyorsabban megvan, de nehezebb és költségesebb lesz, ha sütőben, akkor kicsit lassabb, de egészségesebb és kiadósabb is, sőt finomabb is. Újkrumplival és a régi burgonyával is érdemes kipróbálni, a csípősséget pedig mindenki alakítsa saját ízlése szerint...

A cikk folytatását keressétek a Cookta oldalán!

Forrás:
Depositphotos