Egyéb kategória

5 nyári kajatrend, amelyet már most imád az Instagram

Grillezés, szalonnasütés, tárcsás hús és sült krumpli, bográcsozás. Ha nyár, akkor megvannak a klasszikus slágerkaják és a köréjük épülő baráti vagy családi események. Az Instagramon az ételfotók népszerűsége töretlen, minden évben vannak slágerkaják, és minden évszaknak megvannak a kedvencei. 2018 nyarára a következő trendek erősödését várják.

vous - 2018.05.23.
5 nyári kajatrend, amelyet már most imád az Instagram

1. Leves

Egészen hihetetlennek tűnik, de igaz! 2018-ban már nem a turmixok, smoothie-k hódítanak. Helyettük a levesek veszik át a hatalmat. Levest szépen befotózni nem könnyű, de szerencsére volt pár évünk gyakorolni, mióta elindult az Instagram.

Objektum doboz

Objektum doboz

2. Maca kávé

A maca növény peruban őshonos. Gyökeréből port készítenek, amely kapszulaként vagy por alakban is kapható. A perui ginszengként is ismert nővény pora állítólag növeli a libidót és a férfiak termékenységét is. A nőknél pedig segíthet megszüntetni a menopauza tüneteit, mint a hőhullám vagy a hangulatingadozás. Ez utóbbi nemcsak a változókorban jöhet jól. Emellett még számtalan előnye van, aminek érdemes utánanéznetek. A maca port keverhetitek turmixokhoz, zabpehelyhez, zabkásához, ehetitek kapszulaként is, de már léteznek maca tartalmú kávék is.

Objektum doboz

Objektum doboz

3. Marokkó ízei

Kömény, korriander, kardamom – Marokkó fűszerei egyre népszerűbbek a hétköznapokon, a marokkói ízek és ételek pedig a legdivatosabbnak számítanak jelenleg.

Objektum doboz

Objektum doboz

Marokkó, edény

Készítsetek ínycsiklandó marokkói citromos-olívás csirkét tadzsinban!

Ha a savanyú citromot sóban tartósítják, akkor meglepő módon a héja édes lesz. Utána persze nem limonádét készítenek belőle, hanem megfőzik némi hagyma, olívabogyó és csirkehús társaságában. A marokkóiak mindezt egy kúpos cserépedényben, a tadzsinban teszik, a végeredmény pedig fenséges. Aggodalomra semmi ok, lábasban is elkészíthető. Korábbi cikkünket ide kattintva olvashatjátok.

4. Fehérjedús növények

Egyre népszerűbb a tudatos élet, egyre inkább odafigyelünk a rendszeres testmozgásra és a húsmentes táplálkozásra, divatos a hétköznapi vegetarianuzmus és egyre nagyobb tábora van a vegánságnak is. A két trend a fehérjedús növények felfedezésében ér össze: népszerű a lencse, a borsó, a bab, a szejtán és a quinoa.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

5. Vegán desszert

Nincs benne tej, tojás, méz, mégis gyönyörűen néz ki, és isteni finom, mi az? Naná, hogy a vegán desszertek. Hasonló finomságokért kattintsatok testvéroldalunkra, a Cookta.hu-ra.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Vegánoknak feltett leghülyébb kérdések a húsmentes táplálkozásról

Az 5 leghülyébb kérdés, amit feltettek már vegánoknak – Elmondták nekünk

Bár a bevásárlás és étkezés egyre könnyebb, vegának és vegánnak lenni nem könnyű. Még mindig sok furcsa és egy idő után már-már idegesítő kérdést tesznek fel nekik. Megkértük őket, írják le egy fehér lapra, melyik bosszantja őket a legjobban.

A cikket ide kattintva olvashatjátok végig.

Ajánlott cikkek